Logo noordoosttwente.nl


De meest bijzondere dieren kwamen tevoorschijn tijdens het project in samenwerking met Wonderryck. En dat was precies  de opdracht.
De meest bijzondere dieren kwamen tevoorschijn tijdens het project in samenwerking met Wonderryck. En dat was precies de opdracht.

Wonderlijke dieren in Wonderryck

DENEKAMP - Te zien in Natura Docet Wonderryck Twente: een expositiewand met wonderdieren die zijn gemaakt door leerlingen van Twents Carmel College locatie Losser. Een speciaal project voor eersteklassers die een heel leuke tijd aan het project beleefden.

Vol trots konden de leerlingen vrijdag hun expositiewand officieel openen.

"Het was een leuke opdracht met veel mogelijkheden en iedereen was heel creatief," vatte leerling Justin het samen namens zijn klas. Vervolgens werd de tentoonstelling met een applaus geopend.
Het betreft een Carmelbreed project. Het museum heeft heel wat leerlingen over de vloer gehad, allemaal 1B-klassen, VMBO basis. Alleen de werken van de leerlingen uit Losser zijn tentoongesteld.

Docent Ineke Vennegoor kijkt trots naar het resultaat. "Het was een leuk project waaraan de leerlingen veel plezier hebben beleefd. Het begon met een bezoek aan het museum waarbij leerlingen de kleuren en structuren van dieren goed hebben bekeken en foto's gemaakt. Op school hebben we de foto's gecombineerd tot gekke fantasiedieren, die daarna zijn uitgewerkt naar een driedimensionaal model. Ook leuk: de leerlingen mochten er een zeefdruk van maken onder leiding van stagiaire Julianne. Heel leuk was de opdracht waarbij de eerste leerling de kop tekende, de volgende het lijf en de laatste de poten, zonder dat ze zagen wat de vorige had getekend. Daar kwamen heel bijzondere dieren uit."
De anatomie en de leefwijze van de dieren is goed onderzocht door de leerlingen en ze hebben zich door allerlei dieren in het museum laten inspireren, zoals de grote alligator. Die heeft immers interessante schubben. Ook de gekleurde vogels zoals de papegaai waren interessant voor het project.

De groep was enthousiast bezig met de opdracht. Het resulteerde in de meest wonderlijke dieren die ze namen gaven als Yoko, Eendrai en Eenstamper. De bijzondere eigenschappen van de wonderdieren zijn ook beschreven ('hij is heel erg paars'). Ze hebben gebruik gemaakt van verschillende technieken en materialen.
De leerlingen uit Losser willen de tentoonstelling natuurlijk graag aan hun familie laten zien, vandaar dat ze de komende tijd korting krijgen op een bezoek aan hun tentoonstelling.

De expositie blijft tot het einde van de zomervakantie te bezoeken in Natura Docet Wonderryck Twente. De expositiewand is in de hal te vinden, vlakbij de oertijdzaal.

"Heel hartelijk dank dat we konden meewerken aan dit project. We hebben er veel plezier aan beleefd," besluit Vennegoor.

reageer als eerste
Meer berichten