Logo noordoosttwente.nl


In september begint bij Vondersweijde SuperSpetters, de zwemlesmethode van de KNZB.
In september begint bij Vondersweijde SuperSpetters, de zwemlesmethode van de KNZB.

Vondersweijde: leren zwemmen met SuperSpetters van de KNZB

OLDENZAAL - Bij Sportcentrum Vondersweijde kunnen kinderen vanaf september leren zwemmen met de nieuwe KNZB zwemlesmethode SuperSpetters.

Kinderen leren in hun eigen tempo zwemvaardig worden. Ouders kunnen de vorderingen van hun kind volgen met het zwemboek. Sportcentrum Vondersweijde start in september na de zomervakantie met deze zwemlessen voor kinderen vanaf 4 jaar.

Bij Sportcentrum Vondersweijde kunnen kinderen leren zwemmen met de KNZB zwemlesmethode. Tijdens de zwemles staan plezier en veiligheid voorop, waardoor de kinderen ervaren hoe leuk zwemmen is. "We vinden het belangrijk dat kinderen zwemvaardig zijn. SuperSpetters biedt dit in 1 pakket, de kinderen sluiten de lessen af met het KNZB-diploma."
De kinderen kunnen in hun eigen SuperSpetters zwemboek de ervaringen van de zwemlessen van Sanne en Sem volgen. De zwemlesmethode is ook erg toegankelijk voor ouders en biedt hen in combinatie met het zwemboek houvast, zodat zij weten hoe ver hun kind is.

"Met de SuperSpetters methode geven we les in kleine groepjes en zwemmen naar keuze een of twee keer per week 45 minuten. We kiezen voor individuele doorstroming, waardoor uw kind het traject op zijn eigen snelheid doorloopt. De zwemlesmethode is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar."

In deze methode is de borstcrawl en rugcrawl het uitgangspunt. Deze slagen sluiten namelijk beter aan bij de natuurlijke beweging van kinderen. Vervolgens leren de kinderen de enkelvoudige rugslag en de schoolslag. De zwemlesmethode kent ook survivalelementen zoals oriëntatie onder water, watertrappen en drijven. Het is namelijk belangrijk dat kinderen niet alleen goed leren zwemmen, maar zich ook kunnen redden tijdens onverwachte situaties.
Tijdens de zwemles maken kinderen gebruik van een badmuts, zwembril en zoomers (zwemvliezen). Hierdoor leren de kinderen sneller zwemmen, en uit onderzoek blijkt dat kinderen het zwemmen ook erg leuk vinden.
Aan het einde van de zwemlessen krijgen de kinderen een KNZB Zwemdiploma. Dit diploma betekent dat het kind zwemveilig- en vaardig is in verwachte en onverwachte situaties.
Voor meer informatie en aanmelden: zwemles@vondersweijde.nl.

reageer als eerste
Meer berichten