Logo noordoosttwente.nl


Op de vrijwilligersdag van Natuur en Natuur en Milieu Overijssel kwamen veel geinteresseerde bezoeker af.
Op de vrijwilligersdag van Natuur en Natuur en Milieu Overijssel kwamen veel geinteresseerde bezoeker af.

Theo von Piekartz wint titel groene visionair

OLDENZAAL - Theo von Piekartz uit Oldenzaal heeft de titel Groene Visionair van Overijssel gewonnen. De prijs is een initiatief van Natuur en Milieu Overijssel. Von Piekartz wint de prijs vanwege zijn idee om ongebruikt prikkeldraad op te ruimen.

Oldenzaal – Waarom de prestigieuze prijs naar Von Piekartz ging?
"Beleidsmakers en praktische doeners zijn belangrijk om van Overijssel een mooie en duurzame provincie te maken. Maar veel prachtige natuur-, milieu- of duurzaamheidsprojecten komen voort uit een droom of visioen. Natuur en Milieu Overijssel is daarom elk jaar op zoek naar dromers en visionairs. Dit jaar wint Theo van Piekartz de prestigieuze titel en een geldbedrag," aldus Natuur en Milieu.
"We ontvingen mooie dromen en lazen veel leuke en interessante ideeën. Toch sprong er voor ons er een duidelijk bovenuit: de droom van Theo van Piekartz uit Oldenzaal voor een prikkeldraad vrij Overijssel."
Op het Veldsymposium van Natuur en Milieu Overijssel kreeg Von Piekartz de geldprijs van 250 euro overhandigd.

"Waar gewenst, bieden wij de winnaar aan om een beeldmerk of logo voor het project te maken en is het mogelijk om Natuur en Milieu Overijssel in te schakelen voor organisatorische ondersteuning."

Theo van Piekartz is voorzitter van IVN Oldenzaal. Hem viel het op dat er op heel veel plekken prikkeldraad te vinden is dat geen functie (meer) heeft en ongebruikt en afgedankt in de natuur blijft liggen, met alle risico's van dien. Zijn plan is om met alle zeventien IVN-afdelingen een actie op touw te zetten om niet meer gebruikt prikkeldraad te verzamelen. Bij de actie worden leerlingen van groep 8 van de basisscholen betrokken. Het prikkeldraad gaat naar een oud ijzerhandelaar, waar 1 kilo ijzer 14 eurocent oplevert. De totale opbrengst wordt geschonken aan een goed doel.

reageer als eerste
Meer berichten