Logo noordoosttwente.nl


Vanaf september te volgen in Stakenboer: de cursus clownerie door clown Spruit.
Vanaf september te volgen in Stakenboer: de cursus clownerie door clown Spruit.

'Cursus clownerie verandert je kijk op de wereld'

OLDENZAAL - Na een succesvolle start in Borne gaat er nu ook in Oldenzaal een cursus clownerie van start. Vanaf september tien weken lang te volgen bij Stakenboer.

"Clownerie is een vak apart, een theatervorm met eigen technieken, methodieken, spelvormen en vaardigheden," vertelt Debora ter Horst, oftewel clown Spruit. "En toch schuilt in ieder mens een clown. Daarom is deze cursus misschien iets voor jou."
In tien lessen wordt gespeeld met wat er is op basis van improvisatie. De deelnemers leren beter luisteren naar lichaam en emoties en spelen met naïviteit, kwetsbaarheid en fantasie. "Bovendien onderzoeken we wat iets clownesk maakt en gaan we dieper in op de manieren om contact te leggen. Het resultaat: uiteindelijk is jouw kijk op de wereld veranderd."
De cursus is geschikt voor zowel diegene die kennis wil maken met het vak van de clown, als voor diegene die zichzelf beter wil leren kennen.

"Wij mensen zijn geneigd om alles goed te willen doen, hoge eisen aan onszelf te stellen. De clown laat alles los. Ervaar hoe het is om te lachen om je fouten. Met de rode neus op zul je merken dat de clown je speelvrijheid geeft die je ook in je dagelijkse leven kan gebruiken. Je speelt geen clown, je bent het. Door je eigen aardigheden, kwetsbaarheid, falen en stralen ontstaat de clown. Eigenlijk hoef je er niet veel meer voor te doen dan jezelf te zijn."
De cursus clownerie wordt vanaf 5 september tien weken lang gehouden op dinsdag van 10.00 tot 11.30 uur in boerderij Stakenboer in Oldenzaal. De kosten bedragen 160 euro. Aanmelden kan via hallo@clownspruit.nl en 06 20666913.

4 reacties
Meer berichten