Logo noordoosttwente.nl


Allerlei activiteiten worden aangeboden in de zomervakantie aan kwetsbare jongeren. Er zijn allerlei arrangementen, van spelen in de natuur tot creatief bezig zijn.
Allerlei activiteiten worden aangeboden in de zomervakantie aan kwetsbare jongeren. Er zijn allerlei arrangementen, van spelen in de natuur tot creatief bezig zijn.

VeertienRond: Vakantie voor kwetsbare jongeren

OLDENZAAL - Vanuit het Welkomhuis (Villapark Eureka bij het Hulsbeek in Oldenzaal) houdt VeertienRond in de zomervakantie vanaf 9 juli belevingsactiviteiten voor kwetsbare jongeren van 7 tot en met 17 jaar in Oldenzaal en omstreken.

Ook de vakantievierende jongeren kunnen gebruikmaken van de activiteiten. ViertienRond legt uit: "Het gevoel van eenzaamheid onder jongeren is groeiende. Steeds meer jongeren zijn veel alleen bezig achter hun computer. Om dit tegen te gaan starten we het initiatief vanuit het coördinatiepunt Welkomhuis. Het is een plek voor jongeren van ongeveer 7 tot 18 jaar die het moeilijk vinden om contact te maken met leeftijdsgenoten. Omdat ze een vorm van autisme hebben bijvoorbeeld, of omdat ze te weinig vertrouwen in zichzelf hebben, van nature gesloten zijn of een laag zelfbeeld hebben. Onder begeleiding van VeertienRond ontmoeten zij elkaar in de huiskamer en kunnen genieten van vijf arrangementen die bestaan uit een mengelmoes van sport, plezier, cultuur- en natuurbeleving."

Het eerste arrangement kent sport-, spel- en bewegeingsactiviteiten. Het stimuleert de sociale samenhang. De jongeren kunnen buitenspelen, voetballen, fietsen, vliegeren, spelen in de indoor speeltuin en klimmen en klauteren.

Arrangement 2 gaat back to basic. De jongeren gaan houthakken, takken verzamelen, geocachen en teambuilden. Zij maken kennis met de natuur, de flora en de fauna van het Hulsbeek.

Arrangement 3 is het groenarrangement. De jongeren gaan actief bezig met moestuinbakken, het verzorgen en knuffelen van dieren, het onderhouden van de tuin en het maken van een belevenisvolle natuurwandeling of fietstocht.

Arrangement 4 gaat over natuureducatie. Aan de hand van de verzamelde natuurlijke producten uit het Hulsbeek en natuureducatiematerialen komen de jongeren spelenderwijs in aanraking met de natuur.

Arrangement 5 is creatief. De jongeren kunnen kiezen uit workshops. Van juwelen maken en handvaardigheid tot aan creatief ontwerpen.

reageer als eerste
Meer berichten