Logo noordoosttwente.nl


De provincie Overijssel heeft een kookwedstrijd: OverHeerlijk. Speciaal voor deze wedstrijd wordt er bij Erfgoed Bossem in Lattrop een kookworkshop gehouden. Foto: Carlo ter Ellen/Tubantia
De provincie Overijssel heeft een kookwedstrijd: OverHeerlijk. Speciaal voor deze wedstrijd wordt er bij Erfgoed Bossem in Lattrop een kookworkshop gehouden. Foto: Carlo ter Ellen/Tubantia

Doe in Lattrop inspiratie op voor kookwedstrijd

LATTROP - De lekkerste salade of soep van Overijssel maken. Dat is de inzet van de publiekswedstrijd OverHeerlijk die op zaterdag 15 juli start. Deelnemers bedenken hun eigen recept voor een soep of salade. Het recept komt vervolgens op de site www.overheerlijk.nu te staan.

En wie inspiratie op wil doen voor het maken van een soep of salade kan van half juli tot eind augustus deelnemen aan kookworkshops. Onder begeleiding van een echte smaakexpert kan een soep of salade worden gemaakt. De workshops worden onder meer gegeven op maandag 7 augustus bij Erfgoed Bossem aan de Dorpsstraat 7 in Lattrop.

De tien recepten met de meeste likes doen op 9 september mee met de publieksfinale in de tuin van het provinciehuis in Zwolle tijdens het Provincie Festival. Een vakjury kiest dan de beste soep en de beste salade van Overijssel.

Wie wil weten hoe de ingrediënten voor de soepen en salades worden gemaakt, kan een wandel en vijf fietsroutes langs boerderijen in Overijssel maken. Bezoekers kunnen dan kennis maken met het vakmanschap van de Overijsselse boeren en de kwaliteit van hun producten.

Bij de kookworkshop wordt de soep- en saladerecepten gefotografeerd en op de website jij&Overijssel geplaatst. Daarnaast kunnen mensen ook thuis een recept bedenken, fotograferen en op de website plaatsten. Het publiek kan de foto's en recepten op de site liken. De koks van de tien meest gelikete recepten worden uitgenodigd voor de grote finale in Zwolle.

Dit is de tweede editie van OverHeerlijk. In 2016 ging het om het recept voor het meest creatieve en lekkerste ijsje van Overijssel.

OverHeerlijk is een initiatief van het agro & food programma van de provincie Overijssel. ''De provincie stimuleert vanuit het agro- en foodprogramma boeren om samen met verwerkende bedrijven en kennisinstellingen in te zetten op een duurzame en veilige voedselproductie. Hiervoor is 12 miljoen euro beschikbaar'', aldus de gemeente. ''Daarbij gaat het om zes thema's: gezond produceren, duurzame voedselbodem, de stal van de toekomst, waardevolle voedselketens, natuurrijk ondernemen en de boer als buur.''

reageer als eerste
Meer berichten