Logo noordoosttwente.nl


Ontdek de akkerkruiden in het het Dal van de Eendenbeek.
Ontdek de akkerkruiden in het het Dal van de Eendenbeek.

Wandel mee en ontdek de akkerkruiden in Dal van Eendenbeek

MANDER - Nieuwsgierig naar de bloemrijke akkers in het Dal van de Eendenbeek? Ga woensdag 12 juli mee met de wandeling 'Akkerkruiden' en geniet van de geuren en kleuren.

Onderweg vertelt de gids van Landschap Overijssel van alles over het belang van deze akkers. De wandeling start om 19.00 uur en duurt ongeveer 2,5 tot drie uur.

''Het Dal van de Eendenbeek is een prachtig gebied in noordoost-Twente'', aldus het Landschap. ''Hier vind je bronnen, stuwwallen, kronkelende beekjes en kleinschalige bloemrijke akkers. Tijdens de wandeling loop je langs enkele van deze akkers waar bijzondere kruiden groeien. Ontdek de blauwe korenbloemen, geelwitte kamille en het paarse akkervergeetmijnietje. Waarom groeien deze planten juist hier? Waarom zijn dergelijke akkers belangrijk? Welke dieren profiteren hier van? Onze gids vertelt je tijdens de wandeling meer over de bloemen en het nut van deze akkers.''


Startlocatie is Infocentrum IJs & Es aan de Bergweg 8 in Mander/Vasse. Hier is ook parkeergelegenheid. De bijdrage aan de activiteiten is 3 euro per persoon en kinderen betalen 1,50 euro. Graag ter plekke contant betalen. Voor donateurs van Landschap Overijssel is de activiteit gratis.


Kijk voor meer informatie over activiteiten van Landschap Overijssel op www.landschapoverijssel.nl

reageer als eerste
Meer berichten