Logo noordoosttwente.nl


Speciaal voor het jubileum werd een Nettelkearlsspeciaalbier gebrouwen. De heren lieten het zich goed smaken. Foto: dezefoto.nl
Speciaal voor het jubileum werd een Nettelkearlsspeciaalbier gebrouwen. De heren lieten het zich goed smaken. Foto: dezefoto.nl (Foto: dezefoto.nl)

Speciaal jubileumbiertje voor Nettelkearls

De Nettelkearls hebben het 11-jarig jubileum gevierd met de presentatie van een speciaalbier.

Deurningen - De Nettelkearls is de groep oud-adjudanten van carnavalsvereniging de Nettelkörnkes.

De oprichters vonden dat het genootschap een meerwaarde moesten hebben voor de gemeenschap Deurningen en daarbij zeker niet als doel moesten hebben om meer te gaan feesten.

Dit heeft er uiteindelijk toe geleid dat zij zich op diverse manieren inzet voor de eigen vereniging maar ook voor de gemeenschap Deurningen. Gala-acts verzorgen bijvoorbeeld, maar ook het klootschieten met de oud-prinsen, pannenkoeken bakken voor de jeugd en het plaatsen van de kerstboom op het Plechelmusplein.

Ter ere van het jubileum is er een speciaalbier gebrouwen. Het vat werd symbolisch aangeslagen. De eer was aan prins Jack, adjudant Erwin en voorzitter Rick Tijert. Na het aanslaan van het vat kon iedereen het gerstenat proberen. Alle oud-adjudanten kregen twee flessen bier in een houten kistje met een toepasselijke opdruk: 'De tweede man doar ku'j van op an!' Refererend naar de belangrijke taak die óók adjudanten hebben tijdens het carnavalsjaar, vaak op de achtergrond in de schaduw van de Prins.

Voorzitter Rick Tijert feliciteerde het genootschap en bood de Nettelkearls ter ere van het jubileum een sjaal aan met bijpassende opdruk.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox