Logo noordoosttwente.nl


De echtparen Wolbert en Bekker zijn al net zo lang lid als Amusé 't Masker bestaat: 40 jaar. Een felicitatie waard.
De echtparen Wolbert en Bekker zijn al net zo lang lid als Amusé 't Masker bestaat: 40 jaar. Een felicitatie waard.

40 jaar 't Masker en al net zolang lid

Amusé 't Masker bestaat in november 40 jaar. Vier leden van het eerste uur zijn nog steeds lid: Thea en Bennie Wolbert en Gerrit en Tinie Bekker.

Oldenzaal – Thea en Gerrit zijn nog steeds zingende leden, Tinie is lid van de kledingcommissie en Hennie is erelid. Hennie was jaren op zeer verdienstelijke wijze voorzitter van het Masker, met een klinkende staat van dienst. "De vereniging is deze vier kanjers dan ook zeer veel dank verschuldigd voor hun jarenlange belangeloze inzet," aldus het bestuur.
Vanwege het jubileum heeft de vereniging een reis gemaakt met alle zingende leden en vrijwilligers. De busreis ging naar de Moezel. De echtparen Wolbert en Bekker zijn uitgebreid gehuldigd tijdens het slotdiner. Voorzitter Jos Hesslink reikte alle vier een oorkonde uit en het opspelden van een mooie zilveren speld maakte de huldiging en het jubileum compleet.

Hesselink: "Nog steeds wordt ons muziekgezelschap veel gevraagd in de regio Oldenzaal en omstreken. En ook dat is mede te danken aan allen die de vereniging hebben gemaakt en gevormd tot datgene wat het nu is. In 1977 werd de vereniging opgericht onder de naam 'Operettegezelschap het Masker'. Vele jaren bracht dit muziekgezelschap met veel succes, grote complete operettes op diverse grote podia. Het ledental was destijds behoorlijk groot. Maar zoals bij elke vereniging, trad ook bij ons de muzikale 'recessie' in. Leden werden ouder en de toestroom van nieuwe leden werd steeds moeilijker. Daarnaast nam de belangstelling voor opera en operette vooral de laatste jaren behoorlijk af. Om de teloorgang trachten het hoofd te bieden, werd het muzikale roer toch omgegooid. Vanaf 2010 zijn wij, na de leden te hebben geraadpleegd, een nieuwe muzikale weg ingeslagen. Voor sommigen met pijn in het muzikale hart, werd het aandeel opera en operette gewijzigd. Ook het logo werd aan de hedendaagse tijd aangepast. Er werd een nieuwe muzikale stroming toegevoegd, de (klassieke) musical. De musical begon net aan diens opmars, het was dus het juiste moment. Om ook 'jongeren' te interesseren voor onze vereniging zijn wij begonnen met een projectkoor. Dat lukte en een aantal is gebleven. Hierdoor waren wij in staat om in 2012 een groot optreden te verzorgen in stadstheater De Bond. Wij zijn nog het enige in Oldenzaal actief opererende muziekgezelschap die zowel operette als musical zeer succesvol op de planken brengt. Het grote verschil met andere (muziek)verenigen is toch wel dat wij geen statische groep zijn, maar een bewegelijk spel ten gehore en aanschouwen op de planken brengen, enkel met eigen solisten. Er is voor het publiek constant iets te beleven op het toneel. Dat maakt dat wij nog steeds veel gevraagd worden in de regio, juist vanwege die mix en diversiteit in muziek die wij nog steeds op onderhoudende wijze voor de toeschouwers weten te brengen, daarbij onze muziekcommissie het repertoire breed heeft kunnen houden, een goede mix van bekende, maar vooral herkenbare operettestukken en hoogtepunten uit vele bekende musicals."

 

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox