Logo noordoosttwente.nl


Steven van Alfen en Mari Ailo-Zaia richten zich op de toekomst van D66 Noordoost-Twente en op die van D66 in Oldenzaal.
Steven van Alfen en Mari Ailo-Zaia richten zich op de toekomst van D66 Noordoost-Twente en op die van D66 in Oldenzaal.

D66 Oldenzaal kiest voor vernieuwing en verbinding

Onder aanvoering van Mari Ailo-Zaia, de nieuwe lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen, en met Steven van Alfen als nieuw raadslid in de Oldenzaalse gemeenteraad, staat het vizier van D66 Oldenzaal weer op de toekomst gericht.

Oldenzaal - "Vernieuwing en verbinding vormen de rode draad voor ons de komende tijd", aldus lijsttrekker Ailo-Zaia. "We zijn blij dat we als D66 ons geluid weer kunnen laten horen in de gemeenteraad."
Voormalig D66-raadslid Yuri Ankoné gaf begin september zijn raadszetel op, waardoor hij kan worden opgevolgd door één van de andere D66-leden die zich in 2014 kandidaat hadden gesteld.

Op basis van de lijstvolgorde kwam Steven van Alfen in beeld, die aangaf deze functie graag op zich te nemen.
Van Alfen: "Ik vind het een eer om D66 als raadslid te mogen vertegenwoordigen. Er komt, naast de begroting in november, nog een aantal belangrijke dossiers aan de orde in de raad en het is goed dat de ideeën van D66 Oldenzaal daarover ook weer gehoord kunnen worden."

Van Alfen was hiervoor bestuurslid Politiek binnen het afdelingsbestuur, waardoor hij al regelmatig de raadsvergaderingen volgde of deze online terugkeek. Door zijn nieuwe functie kan hij niet aanblijven als bestuurslid en zal het bestuur dus op zoek moeten naar een opvolger.

Lijsttrekker Ailo-Zaia: "In Oldenzaal is het afgelopen jaar veel veranderd voor D66 en het maakt mij trots om te zien dat er zoveel mensen klaarstaan om samen de schouders eronder te zetten. Leden staan er positief in en zijn echt bereid om mee te helpen. Dat geeft veel energie om volop aan de slag te gaan."
Er worden ook ideeën uitgewisseld met verkiezingsprogrammacommissies in Twente en vooral binnen de afdeling Noordoost-Twente.

Daarvoor houdt de partij op zaterdag 7 en 14 oktober het 'D66 Content Event', waar leden en commissies uit alle vier de gemeenten verschillende thema's van de verkiezingsprogramma's bespreken. Ook niet-leden zijn daarbij welkom om hun input te geven.

Meer weten over D66 Oldenzaal? Kijk dan op oldenzaal.d66.nl/agenda. 

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox