Logo noordoosttwente.nl


Gulia wil ook graag buiten spelen, maar dat was in de 18e eeuw niet gebruikelijk, zien we in de korte film Gulia en Hendrik.
Gulia wil ook graag buiten spelen, maar dat was in de 18e eeuw niet gebruikelijk, zien we in de korte film Gulia en Hendrik.

Klein kostuumdrama Gulia & Hendrik in première

Een klein kostuumdrama is woensdag in première gegaan: Gulia en Hendrik. Het speelt zich af in en om het Oldenzaalse museum het Palthehuis.

Oldenzaal - Ondanks dat de film erg kort is (hij duurt net iets meer dan 5 minuten) geeft het een indruk van het patriciërshuis. De renovatie van het Palthehuis is bijna compleet en dat is goed te zien aan de sfeer in de kamers die in de film te zien zijn.
Het verhaal draait om Gulia, de dochter des huizes, en Hendrik, een jonge knecht. De twee willen graag samen spelen, maar in de 18e eeuw is dat niet vanzelfsprekend. De rollen van de familie Palthe en hun personeel zijn vertolkt door vrijwillige acteurs van Joliens Theaterhuis die eerder ook al poseerden voor de foto's van de familie Palthe.
De film is gemaakt voor het lespakket 'Gulia en Hendrik' dat dit schooljaar onderdeel is van het Kunstmenu voor de groepen 1 en 2.

Tijdens de eerste les van het pakket, op school, krijgen de leerlingen de film te zien en maken ze kennis met het Palthehuis. In de tweede les van het pakket bezoeken ze het museum. Tijdens de derde les kijken ze op school terug op hun bezoek.
Dat het Palthehuis een mooie locatie is om te filmen was wel te verwachten, maar dat het zo zou uitpakken is boven verwachting.

"Deze film vraagt dan ook zeker om een vervolg," aldus Sandra Schipper, directeur van het Palthehuis.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox