Logo noordoosttwente.nl


De tijdscapsules gingen de grond in en daarmee is de bouw van Stadsbleek officieel gestart. Foto: Buro Bam
De tijdscapsules gingen de grond in en daarmee is de bouw van Stadsbleek officieel gestart. Foto: Buro Bam (Foto: Bureau Bam)

Start bouw Stadsbleek schrijft geschiedenis

Het nieuwbouwplan Stadsbleek in Oldenzaal ging op donderdag 5 oktober officieel van start. De bewoners schreven geschiedenis met hun tijdscapsules.

Oldenzaal – De start van de bouw werd gemarkeerd door Dick Mol (WBO Wonen), Alida Renkema (gemeente Oldenzaal) en Hein Stooker (Trebbe Wonen). Gezamenlijk begroeven zij, onder toeziend oog van de toekomstige bewoners en andere betrokkenen, een tijdcapsule op het bouwterrein.
Na de officiële handeling waren de toekomstige bewoners aan de beurt om de door hen gevulde tijdcapsules op hun eigen kavel te begraven. Gevuld met zelfgemaakte kranten, tekeningen, biografieën van bewoners, foto's en persoonlijke boodschappen, liggen de capsules nu in de grond.

Bouwplan

In deze fase worden zeventien woningen gebouwd die naar verwachting in het voorjaar van 2018 gereed zijn. Het totale plan omvat 44 woningen in verschillende typen en prijsklassen. Onlangs is besloten om ook alvast vier woningen uit de tweede fase tijdens de eerste bouwfase in uitvoering te nemen. Ook de toekomstige bewoners van deze woningen kunnen volgend jaar genieten van hun nieuwe woning. De resterende 23 woningen worden in de tweede bouwfase gerealiseerd. Er zijn nog enkele woningen in deze fase beschikbaar.

www.stadsbleek.nl

Meer berichten


Shopbox