Logo noordoosttwente.nl


De Siepelsaegh

Het was feest in Tilligte, want Esther Postel vierde daar haar 'kroon'verjaardag. Peter Bekhuis fietste als één van de laatsten naar huis. In de omgeving van Rouwers maakte hij nog even kennis met een berm. Het gemak waarmee hij uit de sloot krabbelde moet hem aan het denken hebben gezet "Postel, volgende week verder uitgraven!" Thuis pakte hij de riem om zijn hond uit te laten. Maar wie liet wie nu uit? Peter heeft het rondje grotendeels hondenloos afgelegd zonder dat hij het in de gaten had. Met alleen de riem in de hand bleef hij op de bekende plekken netjes wachten tot zijn trouwe metgezel 'zijn behoefte' had gedaan. Waarschijnlijk was hij alleen zelf verbaasd toen hij thuis kwam en de hond al rustig voor de deur zat te wachten. Hopelijk viel de kater de volgende dag nog mee.

Het valt niet mee om met een Oldtimerbus achteruit te rijden. Chris IJland, toch een prins achter het stuur, overkwam het, een flinke buts in het overstekende dak. Zo'n bus kun je niet zo maar repareren, dat wordt een middag restaureren. Chris, er zijn vast voldoende mensen in Ootmarsum die je willen helpen tegen een geringe vloeibare vergoeding.

Misschien heb je ze wel al gesproken tijdens de reünie van de Raad van Elf van de Othmarridders. Zij hadden de primeur om als eerste afdeling van de carnavalsvereniging stil te staan bij het komende 55-jarig bestaan van de Othmarridders. Het waren trouwens wel nagenoeg de jongste leden, Koen Lohuis en Robbert Morsink, die het voortouw namen en een grandioos feest organiseerden op het Tichelwerk bij … juist ja, de familie IJland. En dan gaat het feest met deze raad van(z)elf.

Er viel nog wel meer te vieren: KunstKring Ootmarsum bestaat 10 jaar en celebreerde dat met een optreden van Ivo de Wijs. Dit is een zeer geroutineerde cabaretier, ook bekend van het radioprogramma Vroege Vogels, op het tijdstip dat Peter Bekhuis nog in bed ligt. Hij (Ivo, niet Peter) belde vrijdagmiddag nog naar de koster van de Protestantse kerk of de geluidsinstallatie wel geregeld was. "Wij hebben wel een geluidsinstallatie, maar of die voldoet aan jullie wensen is maar zeer de vraag." Het bestuur van de KunstKring werd ingeschakeld maar die bleken wel cultureel, maar niet technisch onderlegd, dus dat was even peentjes zweten. Uiteindelijk is alles goed gekomen al had er wel een vertraging op de installatie gemogen, want die Ivo de Wijs praat zo snel…

Bij zangvereniging Ootmusica gaat het allemaal niet zo snel meer. Dat is geen schande, want ze bestaan toch maar mooi 90 jaar. Daarom geven ze zondagmiddag een Jubileumconcert in de Protestantse Kerk. Gewoon komen, want bij sommige nummers spat het er nog steeds van af.

Wat kan er mis gaan? Dat vroegen de medewerkers van de Wiemsel zich af toen hun gasten, de voetbaltoppers van het Duitse jeugdelftal U20, met een bus van het hotelterrein naar het KOSC-veld werden gereden. Hemelsbreed zo'n 150 meter lopen over een zandpad. Je kunt natuurlijk je dure enkels verzwikken vanwege de eikels op het pad. En dan zijn het dure eikels. Toen ze eenmaal de weg wisten van hotel naar het groene gras van Rinus Floot viel dat eikeltjesgedrag ook wel weer mee. Het werd in elk geval een succesvolle week, dus Auf Wiedersehen!

Meer berichten


Shopbox