Taxateur Arie Molendijk komt naar Ootmarsum om (oude) boeken te taxeren.
Taxateur Arie Molendijk komt naar Ootmarsum om (oude) boeken te taxeren. (Foto: WJ Monsieurs)

Molendijk taxeert boeken

De bekende taxateur en veilinghouder Arie Molendijk uit Rotterdam is op zaterdag 2 december van 14.00 tot 17.00 uur weer in Stadshotel Ootmarsum (Westwal 1) om oude en zeldzame boeken, handschriften en oude bijbels voor het publiek op hun waarde schatten.

Ootmarsum - De taxatiemiddag op 12 oktober was een groot succes. Er kwamen die dag mooie en zeldzame boeken voor de dag. Molendijk is vooral gespecialiseerd in oude geschiedenis, topografie, (staten)bijbels en theologie. Ook oude foto's, ansichtkaarten en albums zijn welkom.

Taxatie gebeurt zo mogelijk aan de hand van bewijsmateriaal uit recent verschenen veilingcatalogi. Een nauwkeurige vaststelling van de waarde van boeken is afhankelijk van de druk en van de staat waarin het boek verkeert. Met enige regelmaat komen er op dit soort taxatiedagen uiterst zeldzame werken voor de dag en soms duiken zelfs geheel onbekende boeken op.

Arie Molendijk geeft graag een deskundig advies over restauratie van kostbare boeken, bijbels of boeken met een emotionele waarde. Het maken van een taxatierapport voor de verzekering is mogelijk voor zeldzame boeken en bijbels en advies voor verkoop en inbreng voor een veiling. Voor taxatie of verkoop van een bibliotheek of een partij moeilijk te vervoeren boeken kan eventueel een afspraak worden gemaakt. Inmiddels heeft Molendijk reeds meer dan 1500 taxatiedagen op zijn naam staan.

Een taxatie uitgevoerd in stadshotel Ootmarsum kost 5 euro, ongeacht het aantal te beoordelen boeken.

Meer berichten

Shopbox