Logo noordoosttwente.nl


Het is in elk geval een kerstmarkt op een van de mooiste locaties: onderaan de burcht.
Het is in elk geval een kerstmarkt op een van de mooiste locaties: onderaan de burcht.

Kerstmarkt aan de voet van de burcht in Bentheim

In Bad Bentheim wordt van vrijdag 7 tot en met zondag 9 december de kerstmarkt gevierd, aan de voet van de burcht.

Bad Bentheim – Het wordt een kerstmarkt met veel muziek. Er worden zo'n zeventig houten huisjes geplaatst, aangevuld met diverse marktkramen. Het zijn vooral ambachtelijke cadeauartikelen die daar worden verkocht, van handgebreide mutsen en sjaals tot houten speelgoed. Natuurlijk zijn er ook volop eet- en drinkkramen, om na het winkelen op te warmen met een beker Glühwein of warme chocolademelk. Voor kinderen draait er een ouderwetse stoomcarrousel, er zijn talloze optredens van koren, kapellen en muziekgroepen en de kerstfee duikt het en der op.

Letterlijk een blikvanger is de ruim 6 meter hoge piramide, een houten bouwwerk dat ooit geschonken werd door partnerstad Wolkenstein. De piramide is al sinds eind november te zien.

Bad Bentheim kent nog meer oude tradities, zoals het dobbelspel knobeln, torenblazen vanaf de burcht, avondwandelingen met een gids en een rondgang door Sint Nicolaas en zijn knecht Ruprecht.

Op zaterdag 9 december rijdt de koets met de goedheiligman vanaf 16.00 uur rond. Aansluitend begint het knobeln, waar vooral de plaatselijke bevolking reikhalzend naar uitkijkt. Het is namelijk de enige dag in het jaar dat legaal op straat gegokt mag worden. Het trompetgeschal klinkt een dag later vanaf 17.15 uur. Uiteraard kan de burcht tijdens de kerstmarkt bezocht worden.

De openingstijden van de kerstmarkt: vrijdag 7 december van 14.00 tot 20.00 uur, zaterdag 8 december van 11.00 tot 20.00 uur en zondag 9 december van 11.00 tot 18.00 uur.

Meer berichten
Shopbox