Logo noordoosttwente.nl

Renovatie Dorper Esch lokaal aanbesteed

Er is verheugd gereageerd op de aanbesteding van sport- en zwemcomplex Dorper Esch: de renovatie en verbouwing is namelijk gegund aan het lokale consortium Noabers.

Denekamp - Noabers bestaat uit Lammerink Installatiegroep uit Ootmarsum, aannemersbedrijf Niehof uit Lattrop en Leferink Architecten uit Denekamp. Het college van burgemeester en wethouders van Dinkelland is zeer verheugd het project te kunnen gunnen aan lokale initiatiefnemers.

"Noabers heeft een prachtig plan uitgewerkt. Het plan voldoet op alle punten aan het programma van eisen", meldt wethouder Benno Brand. "Ik ben zeer tevreden over het feit dat een lokaal consortium de aanbesteding heeft gewonnen. De partijen kennen het complex goed en bovendien is zo'n grote opdracht goed voor de lokale economie. Noabers gaat op zijn beurt weer lokale onderaannemers inschakelen. Het wordt een echte Dinkellandse noaber-aangelegenheid."

De renovatie en nieuwbouw gebeurt in fasen, zodat het gebouw zoveel mogelijk open blijft voor bezoekers. Als eerste wordt de sporthal gerenoveerd, daarna volgen de andere gebouwdelen. De oplevering van het vernieuwde Dorper Esch staat gepland voor oktober 2019.
Het vernieuwde Dorper Esch zal een flinke kwaliteitsimpuls ondergaan en worden verbouwd tot een modern en eigentijds sportcomplex.

Meer berichten
Shopbox