Logo noordoosttwente.nl


De Regt verlaat Twente met een goed gevoel. "Ik verlaat de mooiste plek van Twente en misschien zelfs wel van Nederland. Ik heb genoten van de seizoenen - elk seizoen op het Singraven is mooi - en van de werkzaamheden en de contacten. Maar nu is het tijd voor iets nieuws."
De Regt verlaat Twente met een goed gevoel. "Ik verlaat de mooiste plek van Twente en misschien zelfs wel van Nederland. Ik heb genoten van de seizoenen - elk seizoen op het Singraven is mooi - en van de werkzaamheden en de contacten. Maar nu is het tijd voor iets nieuws."

Corné de Regt neemt afscheid van mooiste plek van Twente

Corné de Regt verlaat het Singraven om naar zuidwest-Nederland te verhuizen. "Nieuwe werkkansen, dichterbij familie. Maar ik verlaat wel de mooiste plek van Twente, misschien zelfs van Nederland."

Denekamp – Corné de Regt woont sinds 1995 in Twente. Eerst in Enschede en Ootmarsum, later op het Singraven. De laatste jaren woont hij in de beheerderswoning achter Huis Singraven vanwaar hij zijn bedrijf Rode Wangen bestiert. Bovendien is hij sinds 2009 voorzitter van de Molenstichting.

"Rode Wangen blijft bestaan, maar niet meer vanaf het Singraven," vertelt De Regt. "Hoewel ik natuurlijk altijd nog teamdagen kan houden en mensen kan begeleiden hier; de contacten heb ik nog steeds."

Het voorzitterschap van de Molenstichting legt hij neer. "Ik heb heel veel geleerd van mijn voorzitterschap. Vier windmolens die op orde zijn en een watermolen die goed draait, laat ik achter. Of beter gezegd: die laat ik ná. Ik heb gewerkt met een club vrijwilligers die zich enorm inzet voor de molens; knap hoe ze dat doen. Het is ook een club waarbij iedereen eigen inbreng heeft. Van dat besturen en overleggen en met elkaar tot een besluit komen, heb ik veel geleerd. Bovendien was het een verantwoordelijke klus: het gaat vaak om grote bedragen en het werk moet veilig gebeuren."

Nu vertrekt De Regt naar Sprang-Capelle. "Ik krijg de kans om aan de slag te gaan bij Rijkswaterstaat als vergunningverlener via een coöperatie van zelfstandigen. Standplaats wordt Rotterdam. Een carrièrestap dus, maar ook de mogelijkheid om dichterbij mijn familie in Zeeland te gaan wonen. Sprang-Capelle wordt mijn woonplaats. Via-via hoorde ik van een woonruimte op het erf van een molen. Een mooie plek die bij me past. En inderdaad, opnieuw bij een molen," lacht hij.

Twente heeft hij leren kennen als een bijzondere streek. "Met hartelijke mensen die veel samen doen en je deelgenoot van hun club laten zijn. Dat ontdekte ik bijvoorbeeld bij volleybalvereniging Set-up'65 in Ootmarsum. Twente kent een grote sociale context. Het is er aangenaam, gezellig en veilig. Nu verhuis ik en verlies ik die sociale context. Dat is lastig, maar ook een uitdaging. Ik heb er wel zin in om nieuwe contacten te leggen."

Er is nog iets wat De Regt is opgevallen in al die jaren in Twente. "Als je een fietstocht maakt, kom je altijd een terras tegen en dat is nog een gezellig terras ook. Of dat niet overal zo is? Nee hoor. Ik heb het een keer in Zeeland geprobeerd maar toen kwam ik echt niets tegen," besluit hij lachend.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox