Logo noordoosttwente.nl


Een bezoek aan de watermolen staat ook op het programma tijdens de Drie Koningenwandeling.
Een bezoek aan de watermolen staat ook op het programma tijdens de Drie Koningenwandeling.

Drie Koningenwandeling in Dal van de Mosbeek

Om het nieuwe jaar goed te beginnen, is er op zaterdag 6 januari een Drie Koningenwandeling in het Dal van de Mosbeek.

Mander – Het wordt een winterse wandeling samen met de gids van Landschap Overijssel. "Januari is een mooie wintermaand om naar buiten te gaan," vertelt de gids. "Lekker doorstappen in de natuur voor een frisse neus. Veel dieren zijn in winterslaap en het lijkt alsof de natuur stil staat, maar schijn bedriegt. Onder de grond gebeurt van alles. En er zijn zelfs planten en struiken die juist in de winter bloeien."

De natuurgids neemt de wandelaars mee naar mooiste plekken van het Dal van de Mosbeek. Onderweg vertelt hij meer over de winterperikelen van de natuur, het gebied en hoe het ooit ontstaan is. Een bezoekje aan watermolen Frans staat ook op het programma. Tip: trek stevige schoenen en warme kleren aan.

Meedoen

De Drie Koningenwandeling wordt gehouden op zaterdag 6 januari. De wandeling begint om 14.00 uur en duurt 2,5 tot 3 uur. Deelnamekosten bedragen 3 euro per persoon, 1,50 euro per kind, ter plekke contant te voldoen. Donateurs mogen op vertoon van hun ledenpas gratis mee.
Startpunt van de Drie Koningenwandeling is bij Informatiecentrum IJs & Es, Bergweg 8 in Mander/Vasse. Hier is ook parkeergelegenheid.

Meer berichten
Shopbox