Logo noordoosttwente.nl


De Siepelsaegh: völ heil en zeeg'n

Het oude jaar 2017 kunnen we in een stoffige archiefdoos opbergen. En hopelijk brengt het nieuwe jaar veel elan en vooral geluk en gezondheid, alles wat je wenst met de Ootmarsumse spreuk 'Völ heil en zeeg'n'. Dat neemt niet weg dat ambulancesirenes al weer hebben geklonken, verdriet op de loer ligt en voor sommigen de zorgen toenemen. Maar toch moet 2018 ook de basis worden voor nieuwe ideeën, veel liefde en vooral een positief gevoel.

Dat laatste moeten de buurtbewoners van plan Vinke toch hebben, zeker diegenen die tegenover de schaatsvijver wonen. Ze hebben de plannen voor dat stukje Ootmarsum al dan niet terecht tegengehouden, maar je ziet nu het resultaat en daar mogen we met recht trots op zijn. Het wordt een parel in het Commanderiegebied met een meanderende Molenbeek als een zichtbaar pronkstuk.

Renate Keupink mag misschien ook wel genoemd worden als één van de pronkstukken van de bakkerij van Hans van Benthem. Ze hoort inmiddels 30 jaar bij het meubilair en is nog steeds warm en ovenvers. Renate, van harte met dit jubileum en laat nog vele jaren de Bakhoeskadetjes als warme broodjes over de toonbank vliegen.

Een andere bakker die wegvliegt, is onze Ineke, die bijna 2 jaar aan het roer heeft gestaan in onze gemeente. Ineke Bakker heeft veel zoete broodjes moeten bakken, maar de waardering voor haar en vooral voor de invulling van haar taken is er zeer zeker. John Joosten wordt de opvolger en op dinsdag 9 januari wordt hij gemeut op de Kuiperberg. Een prachtig begin, zo met een borrel en misschien wel de start om nog eens goed na te denken over de geforceerde naam van deze fusiegemeente. Als een ministerie van Veiligheid en Justitie voor vele tonnen kan worden omgedoopt in Justitie en Veiligheid dan zijn er toch nog wel mogelijkheden…

Heerlijk is het om niet met namen geconfronteerd te worden, maar met alledaagse mensen die gevoel hebben voor humor. Aan de Schimmelpenninck van der Oyehof stonden Bas Veldboer en Paul Oude Weernink de laatste resten van de vijverkerstboom op te ruimen. Een voorbijganger liet weten dat er een kale plek was ontstaan aan de rand van de vijver. De beide heren keken naar elkaars schedeldak en lieten weten dat dit al de nodige jaren het geval was. Daar kan dus een kerstboom geen verandering in aanbrengen.

Op camping de Haer gebeurt wel het één en ander. Hans en Clemy Spaltman hebben daar een chalet betrokken en dus gaat Hans door voor campingkapper. Maar ook John Beniest en zijn vrouw, de uitbaters van het Radboudcafé, vertrekken naar deze locatie. Campingcaféhouders? Het wordt dus in elk geval gezellig op deze camping. De 'kale' plekken worden daar dus ingevuld en met het Keistenengala voor de deur moet dat toch wel een onderwerp worden dat geknipt is voor een schuimend publiek.

Dat schuimende geldt ook voor de carnavalsvierders. De Jubelprins en markies zijn bekend en ook de Ageloërs hebben hun ridder. We wensen dit hooghedentrio met hun adjudanten heel veel plezier en zaterdag wachten we vol spanning op de Opperslepper om het kwartet vol te maken. Alaaf!

Meer berichten
Shopbox