Logo noordoosttwente.nl


Klassieke zangeres Anna Trombetta verzorgt samen met pianist Han-Louis Meijer en bariton Wiebe-Pier Cnossen het nieuwjaarsconcert van de Culturele Raad. Ze staat bekend om haar elegante optredens met aria’s en haar meertalige repertoire.
Klassieke zangeres Anna Trombetta verzorgt samen met pianist Han-Louis Meijer en bariton Wiebe-Pier Cnossen het nieuwjaarsconcert van de Culturele Raad. Ze staat bekend om haar elegante optredens met aria’s en haar meertalige repertoire.

Nieuwjaarsconcert Denekamp al een echte traditie

Het is een traditie die de werkgroep muziek van de Culturele Raad Denekamp graag in ere houdt: het nieuwjaarsconcert. Voor het concert van 14 januari zijn drie topmusici gecontracteerd. "Zo zorgen we voor een muzikaal begin van het nieuwe jaar."

Denekamp – Het nieuwjaarsconcert wordt verzorgd door pianist Han-Louis Meijer, sopraan Anna Trombetta en bariton Wiebe-Pier Cnossen.

"Niet de bekendste namen in onze regio, maar elders in het land zeker wél," vertelt Willie Grote Punt die samen met Gerda Hekke de concerten samenstelt. "En niet voor niets. Ze brengen een prachtig concert met toegankelijke werken, geschikt voor iedereen die van muziek houdt."
De Culturele Raad verzorgt jaarlijks zo'n vijf concerten. Vaak in museum Huize Keizer, maar ook in Huis te Brecklenkamp. Voor het nieuwjaarsconcert wordt gebruik gemaakt van de theaterzaal van Kulturhus Denekamp.

De werkgroep muziek was op zoek naar musici die een toegankelijk concert kunnen verzorgen. Daarbij hadden ze veel aan de contacten van pianist Han-Louis Meijer. "Hem hebben we enkele jaren geleden horen spelen tijdens een terrasconcert op het Singraven. Een prachtig concert. Na afloop hebben we afgesproken contact te houden voor een van onze concerten. En nu is het zover. Meijer heeft goed geluisterd naar onze wensen en op basis daarvoor twee musici voorgesteld: Anna Trombetta en Wiebe-Pier Cnossen. Ze hebben beide een enorme staat van dienst."

Programma

Het programma kent voor de pauze licht werken zoals aria's en stukken van Chopin, Verdi en Gerschwin. Na de pauze zijn stukken uit operettes en musicals te horen. Het concert duurt in totaal zo'n anderhalf uur. Er zijn ook bijzondere gasten in de zaal: de vrijwilligers van museum Huize Keizer krijgen het concert aangeboden vanwege hun inzet het afgelopen jaar.

"Graag proosten we tijdens het nieuwjaarsconcert met alle muziekliefhebbers op een muzikaal nieuwjaar," besluit Grote Punt.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox