Logo noordoosttwente.nl


Tweede grote expositie in Kunstbrug

Kunstbrug krijgt op donderdag 11 januari een nieuwe grote expositie met vijftien kunstenaars.

Oldenzaal - Paul Smidt uit Oldenzaal en Erik Loman uit Haaksbergen hebben sinds juli 2017 samen een kunstgalerie in Oldenzaal. De galerie is gevestigd op de brug bij Woonboulevard Oldenzaal en heet Kunstbrug. Het is een galerie met 350 vierkante meter kunst uit binnen- en buitenland. Het bezoekend publiek was de afgelopen periode lovend over de unieke plek, de manier van presentatie en de kwaliteit van de getoonde kunstwerken.

Op donderdag 11 januari opent de Kunstbrug om 18.00 uur uur haar tweede grote expositie met vijftien kunstenaars, die wederom vier maanden zal gaan duren. Abstract en realistische kunst in alle prijsklassen. "We laten kunst zien van een vijftiental kunstenaars met toegankelijk werk," leggen Smidt en Loman uit.

Vanaf het eerste moment heeft de galerie kunstenaars gehad uit binnen- en buitenland gehad. De meeste kunstenaars komen uit Nederland. Er zijn zes Twentse kunstenaars, vier kunstenaars uit Brielle, Zandvoort, Deventer en Amsterdam en meer dan twintig schilderijen zijn afkomstig van Russische kunstenaars. Deze Russische kunstenaars, afgestudeerd aan de kunstacademies in St.Petersburg en Moskou, hebben voor Kunstbrug gekozen als hun eerste buitenlandse locatie om te exposeren. "Hoe bijzonder is dat? Zo laat de Kunstbrug met deze tweede expositie zien dat ze echt in staat zijn om grote bruggen te slaan tussen de kunstenaars en de kijker."

Kunstbrug is elke vrijdag, zaterdag en zondag te bezoeken van 12.00 tot 17.00 uur op Woonboulevard Oldenzaal.

www.kunstbrug.com

Meer berichten
Shopbox