Logo noordoosttwente.nl


Miezerables sprak Cramer telefonisch. “Hij heeft er veel zin in en nam zelfs een promofilmpje voor ons op. Hij verheugt zich ook op de samenwerking met het Rembrandtduo met wie hij live gaat spelen.”
Miezerables sprak Cramer telefonisch. “Hij heeft er veel zin in en nam zelfs een promofilmpje voor ons op. Hij verheugt zich ook op de samenwerking met het Rembrandtduo met wie hij live gaat spelen.”

Ben Cramer naar Zatlappenfestival: 'We willen alleen oude hits'

Het is de heren van dweilorkest Les Miezerables opnieuw gelukt om een artiest van formaat te boeken voor hun Zatlappenfestival. De eer is dit jaar voor Ben Cramer. Maar hij mag alleen zijn oude hits zingen.

Weerselo – Elk jaar is het weer een grote verrassing welke artiest geboekt wordt door het Weerselose dweilorkest. Want wie volgt Bonnie St. Claire, Dries Roelvink, Koos Alberts en Imca Marina op? "Het moet wel iemand zijn die in het rijtje past natuurlijk," aldus Paul Wolbers en Erik-Jan Post namens Les Miezerables. "Dit jaar is de keus gevallen op Ben Cramer. Die kan zorgen voor de ouderwets gezellige sfeer waar ons Zatlappenfestival om bekend staat."

Maar dan liever niet met zijn operastukken. "Nee, we hebben contractueel laten vastleggen dat hij alleen zijn oude hits zingt. Zai Zai Zai dus, maar ook de Clown, de Winter en Alles is Anders. We moeten wel mee kunnen zingen, natuurlijk."

Paul Wolbers sprak Cramer telefonisch. "Hij heeft er veel zin in en nam zelfs een promofilmpje voor ons op. Hij verheugt zich ook op de samenwerking met het Rembrandtduo met wie hij live gaat spelen."

Besloten feest

Het is de zevende keer dat Les Miezerables het Zatlappenfestival houdt en elk jaar wordt de animo groter. "Maar helaas, het is een besloten feest. Onze leden krijgen allemaal tien kaarten om te verdelen en het is aan hen de keus wie ze uitnodigen. Het is voor ons een mooie manier om de stemming er in te houden, want iedereen die een kaart krijgt, wordt gezien als liefhebber van een gezellig feest. Sfeer gegarandeerd."

Jan Gat

Belangrijk onderdeel is de uitreiking van de Jan Gat-award. Anders dan de naam doet vermoeden, is dat een serieuze onderscheiding voor iemand die veel betekent voor Weerselo. En diegene mag nog niet eerder een onderscheiding hebben gehad. "We hebben alle oud-winnaars verzameld en met hen een lijst met kandidaten opgesteld. De keus ligt uiteindelijk bij Miezerables. Leuk om te horen dat alle oud-winnaars zo trots zijn op hun award. 'Ik ben een echte Jan Gat', zeggen ze dan trots," besluiten Wolbers en Post.

Het Zatlappenfestival wordt gehouden op zondag 4 februari vanaf 17.00 uur in café de Troll in Weerselo. Toegangskaarten worden uitgedeeld door de leden van Miezerables. Ze zijn dus niet te reserveren, maar vragen om de kaarten wil wel eens helpen.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox