Filmhuis Denekamp: eerste volledig geschilderde speelfilm

Denekamp – Een film die volledig is geschilderd: dat is Loving Vincent. Op donderdag 8 maart te zien in Filmhuis Denekamp. Op donderdag inderdaad; het filmhuis maakt voor de film een speciale uitzondering wat betreft de vertoningsdag.

Net wanneer Vincent van Gogh als schilder succesvol begint te worden, pleegt hij in Auvers-sur-Oise zelfmoord. Was het vanwege zijn geestelijke gezondheid of problemen met zijn broer? Was het een wanhoopsdaad om meer erkenning te krijgen voor zijn werk? Of was het helemaal geen zelfmoord?
Armand Roulin, de zoon van de door Van Gogh vaak geportretteerde postbode, gaat naar Auvers om daar het mysterie rond Vincents dood te ontrafelen. Het blijkt moeilijk de waarheid over de getroebleerde kunstenaar te achterhalen. Gaandeweg schildert de film een fascinerend portret van Van Gogh die tijdens zijn leven amper erkenning vond.

'Loving Vincent' is 's werelds eerste volledig geschilderde speelfilm. Elk van de 65 duizend beelden waaruit de film bestaat is een olieverfschilderij, met de hand geschilderd door 125 professionele olieverfschilders die dezelfde techniek als Van Gogh hanteerden.

Loving Vincent is te zien op donderdag 8 maart om 20.00 uur in Kulturhus Denekamp. De entree is 7,50 euro. Toegangskaarten zijn te reserveren via 0541 745300 of door te mailen naar film@kulturhusdenekamp.nl.

Meer berichten
Shopbox