De Siepelsaegh (week 10): wat een gekissebis op Twitter

Jan Haarhuis staat mooi op de verkiezingsposters van de VVD, maar schijnt ook nog eens lid te zijn van het CDA. Hij doet er zelfs een stukje promotie voor. "Vriendendienst aan Eric Kleissen," verklaarde Jan. Enorme commotie in de media, alles en iedereen moest even reageren en de enige die er om lacht en zich er niets van aantrekt is Jan zelf. Met voorkeurstemmen wil aggregaten Jan zelfs wel in de raad en één ding is zeker, met zijn stroomvoorzieningen laat hij geen enkele burger in de kou staan.


De kou zou eigenlijk ook uit de lucht moeten tussen de plaatselijke politici. Wat een gekissebis lezen we op Twitter. Op elke aanval op het gevoerde beleid wordt gereageerd. Dat levert dan weer een retweet op en zo kan dat een hele tijd doorgaan. Verspilde energie, want op Twitter kom je, zeker wat een goed onderbouwd argument betreft, (nog steeds) woorden tekort.

Woorden schieten ook tekort voor wat betreft de Dusinksweg. Eindelijk is er een begin gemaakt maar verwacht niet dat er nu direct een rondweg ligt. Eerst speuren archeologen naar herinneringen uit het verleden. Ze hopen historische vondsten te vinden van oude boerderijen. Misschien wel de beenderen van een mammoet of wolf of de resten van een oerbos.


René Bosch heeft een warme en een koude herinnering aan de afgelopen week. Hij is opa geworden en dat is natuurlijk een felicitatie waard en tevens is hij ijsmeester geworden aan het Oldenzaalsvoetpad. Een waterleiding knapte in zijn huis en met de temperaturen van vorige week is dat zeker geen pretje. Dat water kan dan uiteraard bevriezen en dus kende René een kleine schaatsbaan in zijn woning. Ook buurman Jos Sijtsma krabbelde mee, want ook zijn huis kreeg water- en later vorstschade. Misschien dat de verzekering vorstelijk betaalt.


Voor een ander soort waterschade betaalt de verzekering niet altijd. Telefoons die verzuipen; het leek deze week wel aan de orde van de dag. Margot oude Rengerink liet er een plonzen in het toilet, een telefoon dus, en Carine Graven liet er één in zee zwemmen. Het enige leuke daaraan was dat het een zee bij Australië was en niet hier in de koude Noordzee. Maar hoe dan ook, voor beide was het even afgelopen met communiceren.

Dat probleem kende Lidy Tijink niet, de koningin van het politieke debat van de Katholieke Bond Ouderen. Wars van politieke sympathieën brak ze een lans voor sociale woningbouw. Misschien moeten er maar eens een heleboel mensen met haar mee breken want is het niet een leuk idee om een deel van het klooster gewoon af te breken? Tegenover de huidige Kloosterhof kunnen ze dan enkele nieuwe bejaardenwoningen bouwen. Kloosterhof 2.0, dicht bij het centrum, dicht bij leeftijdsgenoten. Dat biedt ouderen de kans om betaalbaar te blijven wonen in een eigen huis, dus niet alleen in dure appartementen. En als er dan toch over nagedacht wordt, dan graag niet allen nadenken over de oude medemens, maar ook over de jongeren. Ook daar ligt een belangrijke sociale taak.

Misschien dat Jan Haarhuis daarover een appèl wil doen in zijn sociaal Christelijke VVD-programma en deze plannen mee kan nemen.

Meer berichten
Shopbox