Iain Matthews komt met de nieuwste bezetting (met veel Nederlandse inbreng) van zijn band Southern Comfort naar Cobblestone. Oud en nieuw werk wisselen elkaar af.
Iain Matthews komt met de nieuwste bezetting (met veel Nederlandse inbreng) van zijn band Southern Comfort naar Cobblestone. Oud en nieuw werk wisselen elkaar af.

Iain Matthews al sinds 1971 een bekende van Cobblestone

Countryrockband Mattews Southern Comfort speelt op 14 maart in Cobblestone. Matthews is al sinds 1971 een bekende van de Cobblestoners.

Oldenzaal – Matthews Southern Comfort is de band van Iain Matthews, bekend van Fairport Convention en Plainsong. De Engelsman woont al een aantal jaren in Nederland en heeft de line-up voor een nieuwe tour met zijn band daarop aangepast. Mannen als Eric Devries en BJ Baartmans staan hem bij tijdens zijn tour door Duitsland, Nederland en UK.

Matthews is een oude bekende, zo vertellen de mannen van Cobblestone. "21 mei 1971, Enschede, een zonnige vrijdag, we zijn op tijd want The Byrds spelen in de Diekmanhal," herinneren ze zich. "Wij, dat wil zeggen het geheel van popminnend Twente, zitten op de grond voor het podium en de soundcheck is nog bezig. De 12-snarige Rickenbecker van Roger Mc Guinn en de B-Bender Telecaster van Clarence White laten tijdens de check meteen horen waar The Byrds hun sound vandaan halen. Dat gaf een heerlijk gevoel en maakte ons vol verwachting. Een uur te laat, normaal in die jaren, begint het concert, niet met The Byrds, maar met een voorprogramma: Matthews Southern Comfort. Het Britse antwoord op Crosby, Stills and Nash. Het was een absolute openbaring, wat een fijne Country Rock brachten deze jongens uit Engeland. Ze hadden sinds enkele maanden een wereldhit met Joni Mitchell's Woodstock."

Rond de eeuwwisseling is Matthews in Limburg komen wonen en in 2010 was er de hergeboorte van Matthews Southern Comfort met Nederlandse muzikanten. Vorig jaar mondde dit uit in de definitieve line-up, die uitgebreid gaat toeren door Nederland, Duitsland en de UK.

Cobblestone verheugt zich: "Het nieuwe album Like a Radio kwam op 23 februari uit. Dus naast oud werk horen we live ook nieuwe nummers. De grootste verrassing op ons Cobblestonepodium zal zijn de nieuwe bezetting. Naast topinstrumentalisten als Bart de Win en BJ Baartmans is er Eric Devries als extra vocalist. Dit laatste is een meesterzet van Iain. Twee stemmen die elkaar uitdagen tot grote prestaties. Dit alles maakt deze line-up misschien wel tot de beste die Matthews Southern Comfort ooit heeft gehad."

Matthews Southern Comfort speelt op woensdag 14 maart om 20.30 uur in Cobbelstone in het JW Racerhuis in Oldenzaal. Kaarten kosten 15 euro en zijn te koop bij de bekende voorverkoopadressen en via de website www.cobblestone.nl.

Meer berichten
Shopbox