Prehistorische elementen zijn nog genoeg te vinden in het Dal van de Mosbeek. De gids vertelt erover.
Prehistorische elementen zijn nog genoeg te vinden in het Dal van de Mosbeek. De gids vertelt erover. (Foto: Clifton Buitink)

Prehistorische tocht door Dal van Mosbeek

Het enige hunebed bezoeken in Overijssel? Ga zaterdag 10 maart mee met wandeling 'Prehistorie' van Landschap Overijssel in het Dal van de Mosbeek.

Mander - Ontdek meer over het hunebed, grafheuvels, haaientanden en vuistbijlen. De wandeling start om 14.00 uur vanaf Infocentrum IJs & Es in Mander en duurt ongeveer 2,5 uur. Meedoen kost 3 euro (kinderen 1,50 euro); contact betalen.

Al in de ijstijd leefden er mensen in het Dal van de Mosbeek. Restanten van de prehistorie en de ijstijd zijn nog steeds zichtbaar. Zo ligt hier het restant van het enige hunebed van Overijssel. Ook bezoek je de grafheuvel waar de Man van Mander is gevonden. Hoe leefden deze mensen, wat aten ze, hoe zag het gebied er in de ijstijd uit? Hier weet de gids van Landschap Overijssel van alles over te vertellen. Natuurlijk is het tijdens de wandeling ook genieten van de natuur in het Dal van de Mosbeek. Voor of na de wandeling kun je in het Infocentrum nog meer prehistorische vondsten bewonderen.

Tip: trek stevige schoenen aan.

Donateurs van Landschap Overijssel mogen gratis mee op vertoon van hun ledenpas.

Meer berichten
Shopbox