Kledingbank Oldenzaal voorziet mensen die dat nodig hebben, van kleding, schoenen en accessoires. Iedereen kan kleding inbrengen.
Kledingbank Oldenzaal voorziet mensen die dat nodig hebben, van kleding, schoenen en accessoires. Iedereen kan kleding inbrengen.

Kledingbank Oldenzaal krijgt vanaf april extra uitgiftemoment

Kledingbank Oldenzaal is deze maand alleen geopend voor het inbrengen van kleding, maar vanaf april kunnen cliënten op twee momenten kleding afhalen.

Oldenzaal - Dankzij medewerking van Gemeente Oldenzaal en WBO en door de inzet van het bestuur ArmoedePreventie Oldenzaal is de Kledingbank nu gevestigd aan de Nijverheidsstraat. Meerdere instanties maken hier ook gebruik van. Al deze instanties (de Kledingbank, Voedselbank, Stichting Leergeld en Verjaardagsbox) hebben gemeen dat ze zich inzetten voor bewoners van Oldenzaal die het financieel niet zo breed hebben.
"Door hulp van onze vrijwilligers hebben we aan de Nijverheidsstraat een mooie ruimte kunnen inrichten waar de cliënten van de Kledingbank weer gratis goede kleding kunnen krijgen," vertelt José Bartilink. "De Kledingbank verstrekt gratis kleding en schoenen aan mensen die om welke reden dan ook moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen."


Uitgifte kleding

In de maand maart is de Kledingbank gesloten. Tijdens deze maand wordt de winterkleding omgewisseld met lente- en zomerkleding.
Vanaf woensdagmiddag 3 april is de kledingbank geopend van 15.00 tot 17.00 uur. Op dit tijdstip kunnen cliënten bij ons terecht voor de kledinguitgifte. Er is kleding voor zowel mannen als vrouwen. Ook kinderen kunnen er terecht voor leuke en goede kinderkleding. Ook zijn er schoenen en accessoires zoals riemen en sjaals.


Inbreng kleding

Kledingbank Oldenzaal is voortdurend op zoek naar goede bruikbare kleding. Alleen kleding die goed is en schoon wordt geaccepteerd. Deze kleding kan elke woensdag tussen 14.00 en 15.00 uur gebracht worden.
Doordat er veel vraag was om op een ander tijdstip kleding te kunnen brengen is er een mogelijkheid om dit ook in het weekend te doen. Elke eerste zaterdag van de maand van 10.00 tot 11.00 uur is de Kledingbank geopend voor inbreng van kleding.Hier staan de vrijwilligers klaar om de kleding in ontvangst te nemen en te sorteren.

Meer informatie over de kledingbank is te vinden op de site www.kledingbankoosttwente.nl.

Meer berichten
Shopbox