De Siepelsaegh: wel stemmen hoor!

In juli 2017 is 'de muur' op de Kuiperberg geopend. Aan de rand van de parkeerplaats aldaar, is een soort kapschuurtje als infogebouw geplaatst. Info is de afkorting van informatie, maar over de historie van de Kuiperberg is in het gebouwtje nog niets te lezen. Wel over Fietsknooppunten en da's mooi, maar wie knoopt nu eens de prachtige geschiedenis van 'oonz'n barg' aan de wand van dit infopunt? Daar hebben we toch geen vergunningen voor nodig?

Over een paar vergunningen komt het bij voormalige hotel Vos dan toch eindelijk op zijn pootjes terecht. Vijf woningen worden daar gerealiseerd en dan zijn we eindelijk van 'deze ruïne' verlost. Buurman Henk Morsink en ongetwijfeld ook zijn vrouw zullen blij zijn met het oog op hun toekomstige noabers.

Met het oog op, geldt zeker voor Alex Eissink. Hij heeft een oogoperatie ondergaan en kan nu weer zonder bril en vergrootglas als jager als 'n haas achter de konijnen aan. We hopen dat je nog jaren je ogen uitkijkt.

Lokale politici komen ook graag 'in de kijkerd' en zo kreeg Ilse Duursma van 'haar' CDA een boog voor de deur. Ook landelijke kopstukken kwamen helpen met het ophangen van de groene takken. Rode roosjes waren er natuurlijk niet, want dat is teveel PvdA, dus werd het wit/groen.

Met veel oranje reden de vrachtwagens van wasserij het Springendal door de gemeente. Ron Dijkkamp is een VVD-er en heeft zijn eigen leus, 'niet lullen maar poetsen' op de wagens laten aanbrengen. Ook zijn eigen hoofd en die van zijn partijgenoten kijken vanuit het oranje van de vrachtwagens over de wegen. Dat doen ze met een blik of ze alles wit willen wassen. 'Puur Natuur'. En als je goed poetst dan lullen we nergens meer over…

D66 was kwaad omdat er affiches/plakkaten waren 'weggepoetst'. Dat hoort natuurlijk ook niet, maar aan de andere kant kun je ook niet alles overal plaatsen, want dat is gebonden aan afgesproken regels. Nou vooruit dan maar D66.

Een bevroren voorruit lijkt misschien nog even terug te komen met nachtvorst en 'magere' temperaturen overdag. Dat zal geen echt ijs opleveren en dus hoeft de wadi in het park tegenover de school niet meer gevuld te worden. Tijdens de ijskoude week, als gevolg van de oostenwind, is dat wel geprobeerd, met slangen die op meerdere plekken water sproeiden. Lekke slangen dus en dat betekende geen water in de wadi, maar wel over de paden en de straat.

De noabers moesten dus gelijktijdig strooien om er samen voor te zorgen dat hun directe omgeving geen totale ijsbaan werd. Later is met giertanks water aangevoerd. Het was een prachtig initiatief. Samen kun je wat bereiken en dat is een mooi uitgangspunt voor onze politieke partijen.

Wel stemmen trouwens op 21 maart en hopelijk naderhand allemaal de handen in elkaar slaan om de belangen van ons als burgers op een zo goed mogelijke manier te dienen. De wens is de vader van de gedachte….

Als je leest 'Snoepwinkel voor vrouwen' dan wil je ook wat, als vrouw zijnde in elk geval. Chocola, lingerie, een 'Tarzan' of misschien wel een echte lekkere kerel, maar je denkt vast niet direct aan gala- of avondkleding, toch? Schijnbaar wel in de Grotestraat, want daar heeft Boudoir een vestiging geopend met deze zin op de volle breedte van de gevel. Geniet er van!

Meer berichten
Shopbox