Meertalige zang en poëzie in bibliotheek Oldenzaal

Vocaal ensemble The Gentle Singers en Taalpunt Oldenzaal houden op dinsdag 17 april een bijzonder concert in Bibliotheek Oldenzaal. Bijzonder, omdat zang en poëzie in verschillende talen te horen en te zien zullen zijn.

Oldenzaal – Joseph Gawrieh (1980) zal eigen gedichten voordragen in het Engels, Arabisch en Nederlands.
Gawrieh is afgestudeerd in Arabische literatuur en Engels, en woont sinds 2013 in Nederland, op dit moment in Hengelo, met zijn vrouw en twee kinderen. Hij schrijft gedichten en muziekteksten in verschillende talen zoals Arabisch, Syrisch Aramees, Koerdisch, Engels en Nederlands.

Naast koor The Gentle Singers onder leiding van John Hondorp werkt ook Jan Pieter van der Giessen aan dit concert mee. Hij is als docent wereldmuziek verbonden aan het ArtEz conservatorium en is de eerste docent Iraanse muziek. Van der Giessen is oprichter van Nava Music. Nava is Perzisch en betekent geluid. Nava Music betekent dus Sound of Music.

Volgens Van der Giessenis is het doel van de muziek, stilte. Het is zijn persoonlijke doelstelling om een innerlijke stilte te vinden door zijn muziek en deze te delen met zijn publiek. Hij geeft concerten en lezingen, organiseert multiculturele evenementen waarbij hij regelmatig op de Perzische setar, maar ook op zijn eerste instrument, de klarinet en zijn latere liefde de saxofoon, speelt met collega John Hondorp, dirigent van The Gentle Singers .

Het concert is op dinsdag 17 april om 19.30 uur in Bibliotheek Oldenzaal. De entree is gratis, maar wel even aanmelden via 0541 512516, info@bibliotheekoldenzaal.nl of bij de klantenservice.

Meer berichten