Roy Beusker Fotografie

Koffertje vol geluk voor Frits Platvoet

Oldenzaal - Frits Platvoet (70) uit Oldenzaal is de gelukkige winnaar van 270.000 euro in de 'Postcode Loterij Miljoenenjacht'.

De uitzending was drie weken geleden al, maar Platvoet mocht nog niets bekendmaken over het verloop ervan. Zondagavond was dan eindelijk de uitzending en kon iedereen zien hoe hij 270 duizend euro won. Kanttekening: hij moet er wel 30,1 procent belasting over betalen.

Nog twee Oldenzalers vielen in de prijzen. Petra Suprijatna Ukon bemachtigde ook een plekje achter de desk, maar redde het niet. Ze ging met 3000 euro naar huis.

Een andere Oldenzaalse, Inge Kooijman, koos voor een koffer en dat was geen slechte keuze: ze won een fonkelnieuwe BMW.Platvoet speelde met koffernummer 16; zijn huisnummer waar hij al 27 jaar met veel plezier woont. In de door hem gekozen koffer bleek achteraf 10.000 euro te zitten. Het was dus een goede keus om het aanbod van de bank van 270 duizend euro te accepteren. Het was een keus die het publiek snapte: er waren nog maar vijf koffers, twee lage en drie hoge. Platvoet maakte dus een goede deal met de bank.
Wel een kanttekening: er moet nog 30,1 procent belasting worden betaald over het gewonnen bedrag. Dan blijft er dus nog 189 duizend euro over.

De winnaars waren samen met 48 wijkgenoten uit Oldenzaal (postcodegebied 7577) te zien in de wekelijkse RTL 4-spelshow. Na een spannende strijd, eindigde Platovoet als finalist en mocht hij het bekende 'Gouden KofferSpel' spelen. Door koffers te openen, maakte hij kans op een bedrag van 1 eurocent tot 5 miljoen euro. Uiteindelijk werd dit een bedrag van 270.000 euro. Zijn buurtgenoten en alle andere deelnemers in de studio gingen met een Jamie Oliver Allrounder BBQ naar huis.


Meer berichten