Swingsound Glenn Miller nog steeds springlevend

De swing en sound van Glenn Miller zijn nog springlevend, maar het is al 80 jaar geleden dat Glenn Miller zijn eerste eigen band oprichtte. Het Glenn Miller Orchestra brengt een ode in Nordhorn.

Nordhorn - Het orkest van Wil Salden is al meer dan 30 jaar de band die de Millersound in heel Europa doet voortleven. Dit theaterseizoen presenteert de bigband een nieuw programma met bijbehorende cd: Jukebox Saturday Night. Dat is ook de titel van een nummer van Miller, opgenomen in 1942. Nog meer dan dat; het is ook de rode draad van deze show.

Op deze nieuwe cd staan klassiekers zoals Jukebox Saturday Night, Blue Moon, Everybody Loves My Baby en What A Wonderful World. Het Glenn Miller Orchestra heeft een traditionele bigbandbezetting, met zangeres en vocal group The moonlight Serenaders.

Salden wil de magie van de gloriejaren van de swingmuziek ten gehore brengen voor zijn publiek. In die dagen was swing meer dan muziek en muziek niets minder dan swing. Het muzikale vakmanschap van de band staan garant voor een avond met heel veel herinneringen uit het swingtijdperk.

Glenn Miller Orchestra onder leiding van Wil Salden is op zondag 15 april te gast in de Konzert - und Theatersaal aan de Ootmarsumserweg 14 in Nordhorn. Het concert begint om 20.00 uur. Kaarten kosten 36 euro.

Meer berichten