Gerard Kosse en Jan Vos werden gastvrij ontvangen door Boerderijcampus en Hospice Holos.
Gerard Kosse en Jan Vos werden gastvrij ontvangen door Boerderijcampus en Hospice Holos.

Opbrengst van goede doelenactie goed besteed

NOTwente - De goede doelenactie van Gerard Kosse en Jan Vos van kloosterkeuken Maria ad Fontes in Ootmarsum leverde een mooi bedrag op voor Hospice Holos en Boerderijcampus.

In december werd een een veilingavond gehouden waar diverse kunstwerken werden geveild, alsmede workshops, een fotosessie en een wijnarrangement. Op oudejaarsdag konden oliebollen en balkenbrij gekocht worden. De opbrengst van deze acties gingen naar Hospice Holos en Boerderijcampus. Beide goede doelen ontvingen een bedrag van 1500 euro.

Voor de overhandiging gaven bewoners Koen en Lieke van Boerderijcampus Erve Meinders de gasten een uitgebreide rondleiding op Erve Meinders te Tilligte. Initiatiefnemer Gerard Kosse mocht zelfs nog even paardrijden.

Hospice Holos gebruikt het geld om de gasten in hun appartementen te kunnen voorzien van muziek. Door de aanschaf van apparatuur en een Spotify-abonnement kunnen de gasten naar hun favoriete muziek luisteren.

Boerderijcampus gebruikt het geld voor hun wens om een huifbed en tillift aan te kunnen schaffen. Een huifbed is een constructie waartussen twee paarden lopen. Tussen de paarden wordt een zeil gespannen waarop iemand met een lichamelijke beperking kan liggen. Door de beweging van de paarden, de warmte en de sfeer werkt een huifbed ontspannen en masserend. De tillift is om Arbo-technische redenen noodzakelijk.

Meer berichten