Staatsbosbeheer en Landschap vormen een nieuwe vrijwilligersgroep die gaat helpen bij allerlei werkzaamheden in de Twentse natuur. Foto: Alwie Olde Hanter
Staatsbosbeheer en Landschap vormen een nieuwe vrijwilligersgroep die gaat helpen bij allerlei werkzaamheden in de Twentse natuur. Foto: Alwie Olde Hanter

Uitnodiging voor nuttig werk in Twentse natuur

Staatsbosbeheer en Landschap Overijssel zoeken enthousiaste vrijwilligers om te helpen bij diverse werkzaamheden in de natuur. Op 25 april geven beide organisaties een infoavond bij Hoeve Springendal over deze plannen.

Ootmarsum – In november namen veel mensen uit de omgeving van Ootmarsum deel aan de landelijke natuurwerkdag en hun handen uit de mouwen gestoken. Een groot stuk van de heide op de Paardenslenkte aan de Hooidijk in Hezingen is toen opgeschoond van opslag (jonge boompjes).

Naar aanleiding van deze succesvolle morgen hebben Staatsbosbeheer en Landschap Overijssel de vrijwilligers gevraagd of onder hen ook mensen zijn die interesse hebben om vaker klussen in de natuur uit te voeren.

Een aantal van hen heeft zich reeds opgegeven en is persoonlijk uitgenodigd voor de informatieavond op 25 april bij Hoeve Springendal. Wellicht zijn er nog veel meer enthousiaste natuurliefhebbers die graag een bijdrage willen leveren om de mooie natuur in het Springendal en Dal van de Mosbeek in stand te houden?

Geïnteresseerden zijn van harte welkom op deze avond bij Hoeve Springendal die om 19.30 uur start en ongeveer 2 uur duurt.
De boswachters en beheerders vertellen over de bijdrage die vrijwilligers kunnen leveren bij het natuurbeheer. Graag aanmelden bij p.brandehof@staatsbosbeheer.nl.

Meer berichten