Het bestemmingsplan Dusinksweg fase II is onherroepelijk. In mei kan gestart worden met de uitvoering. Foto: gemeente Dinkelland
Het bestemmingsplan Dusinksweg fase II is onherroepelijk. In mei kan gestart worden met de uitvoering. Foto: gemeente Dinkelland (Foto: gemeente Dinkelland)

Dusinksweg wordt straks stuk veiliger

Het bestemmingsplan Dusinksweg fase II is onherroepelijk en bij dat moment werd even stilgestaan.

Agelo - Hoewel het geen officieel startsein was, vond wethouder Alfons Steggink het moment bijzonder genoeg om bij stil te staan. "De bewoners hebben er lang op moeten wachten en ik wil hen bedanken voor hun geduld", meldt Steggink.
Bewoners en betrokken organisaties als Natuur en Milieu Ootmarsum, Buurtschapsraad Agelo, Stadsberaad Ootmarsum en Bedrijvencontact Ootmarsum waren uitgenodigd om het moment te markeren. Iedereen was het erover eens dat het gedeelte van de Dusinksweg vanaf de Timmusweg tot aan de Denekamperstraat hard toe is aan verandering.

"De nieuwe indeling zal de Dusinksweg een stuk veiliger maken. Een apart fietspad voor de fietsers draagt hier zeker aan bij", aldus Steggink. "Naast de veiligheid hebben we nadrukkelijk gekeken naar behoud van groen. Het nieuwe fietspad wordt over de bestaande weg gelegd en de nieuwe rijbaan komt daarnaast te liggen. De bomenrij aan de kant van Ootmarsum wordt zo gespaard. Met de bewoners en grondeigenaren is steeds goed overleg geweest over het ontwerp en het groen."

De aansluiting van de nieuwe weg op de Denekamperstraat schuift ongeveer 80 meter op in de richting van Ootmarsum.
Voor het totale project is 2,5 miljoen euro gereserveerd.

Meer berichten