Hossein Pishkar is een gelauwerde dirigent die vrijdag het eerste concert van het Euregiofestival Orchestra dirigeert.
Hossein Pishkar is een gelauwerde dirigent die vrijdag het eerste concert van het Euregiofestival Orchestra dirigeert.

Euregiofestival Orchestra start in Plechelmusbasiliek

De Oldenzaalse Plechelmusbasiliek is op vrijdag 13 april het decor van het openingsconcert van Euregiofestival Orchestra.

Oldenzaal - De concentratie van de musici is intens voelbaar zodra dirigent Hossein Pishkar de stilte opzoekt om even later de eerste maten van de Haydnouverture te laten klinken. Met het Euregiofestival Orchestra presenteert zich een selectie van jonge gelauwerde topmuzikanten tussen 16 en 26 jaar met als doel het tot klinken brengen van het Europese ideaal om musici gezamenlijk te laten samenspelen met hoge artistieke maatstaven.

Met drie concerten in de Euregio beleeft dit orkest zijn première in Oldenzaal. Onder leiding van Hossein Pishkar, een charismatische nieuwe ster aan het firmament die onlangs de Deutsche Dirigentenpreis 2017 won, verworden deze jonge muzikanten tot één hartstochtelijke stem.
Met Hossein Pishkar werd een bijzonder musicus als dirigent voor het Euregiofestival Orchestra gevonden. De dirigent is pas 28 jaar en beschikt nu al over een trefzekere hand om het orkest tot topprestaties aan te sporen. Het is dus niet verwonderlijk dat hij in 2017 naast de Deutsche Dirigentenpreis eveneens de Ernst-von-Schuchpreis in ontvangst mocht nemen.

Solist is cellist Claudio Bohórquez, een musicus van Peruaans-Uruguayaanse afkomst. Hij geldt sinds het winnen van het Concours de Genève tot één van de meest gevraagde vertolkers op zijn instrument en treedt op met toonaangevende orkesten en de belangrijkste zalen van Europa, de USA en Japan.

Het concert is te bezoeken op vrijdag 13 april om 20.00 uur in de Plechelmusbasiliek. Gespeeld worden werken van Haydn en Beethoven.

Meer berichten