Bij verpleeghuizen in de regio werden zonnebloemen met kleurplaten uitgedeeld. De ontvangers waren zichtbaar verrast.
Bij verpleeghuizen in de regio werden zonnebloemen met kleurplaten uitgedeeld. De ontvangers waren zichtbaar verrast.

Bedankje aan mensen die Borghuis lieten groeien en bloeien

Tuincentrum Borghuis bestaat 40 jaar. De familie Borghuis wilde graag de mensen in het zonnetje zetten, die de afgelopen 40 jaar het tuincentrum hebben laten groeien en bloeien.

Deurningen - Dit hebben ze vandaag gedaan door 1200 zonnebloemen met daaraan een kleurplaat - ingekleurd door basisschoolleerlingen - bij verschillende verpleeghuizen in de regio uit te delen.

Zij die het tuincentrum de afgelopen 40 jaar hebben laten groeien en bloeien, zijn bezocht door de familie Borghuis en de organisatie van de jubileumweek. De mensen waren zichtbaar verrast door de zonnebloemen en onder de indruk van de mooie kleurplaten. Op de kleurplaat van mevrouw Broekhuis stond de wens: 'Dat het maar een hele mooie zomer voor u mag worden'. Ze zei: "Dat het zonnetje maar snel mag gaan schijnen."

Leerlingen van basisscholen uit Deurningen, Hengelo, Weerselo, Saasveld, Reutum en Rossum hebben een kleurplaat ingekleurd en een wens geschreven aan de ouderen. Vele docenten zegden enthousiast hun medewerking toe. Als dank hebben zij een startpakket moestuinieren ontvangen om de kinderen alles te kunnen leren over 'groeien en bloeien'. Josine Borghuis: "Het is prachtig om op deze wijze jong en oud met elkaar te verbinden."

'Kwekerij Clemens Borghuis' werd op 30 april 1978 officieel geopend. In 1992 werd de keuze gemaakt om volledig verder te gaan als tuincentrum.


Meer berichten