Logo noordoosttwente.nl


Werkt de watermolen van Frans nog? Dat ontdek je tijdens de Nationale Molendag. Foto: Marco Gerritzen
Werkt de watermolen van Frans nog? Dat ontdek je tijdens de Nationale Molendag. Foto: Marco Gerritzen (Foto: Marco Gerritzen)

Molens draaien volop op Nationale Molendag

De vier molens van Molenstichting Lattrop-Tilligte zijn geopend op Nationale Molendag, zaterdag 12 mei.

Dinkelland - Op de diverse molens vinden activiteiten plaats waar iedereen van kan genieten, met name de kinderen. Er worden pannenkoeken gebakken, er is een springkussen en er worden films gedraaid over in Nederland voorkomende molens.
De deelnemende molens zijn in Denekamp de St. Nicolaasmolen en de Borgelinkmolen, in Tillige de Westerveldmolen en in Lattrop de Oortmanmolen. Bij voldoende wind wordt ook gemalen.

Tevens is de watermolen van het Singraven te bezichtigen. Hier kan men zien hoe op waterkracht boomstammen gezaagd worden en de molenstenen in werking worden gezet om graan te malen. De windmolens zijn versierd met vlaggenlijnen.

Op deze dag is het entree vrij. De molens zijn open van 10.00 tot 16.00 uur.

Frans & Bels

Ook de Watermolens van Frans en Bels draaien volop tijdens de Nationale Molendag, maar dan op zondag 13 mei. Molenaars vertellen hoe de molens werken en over hun geschiedenis. Watermolen Bels ligt aan de Bergweg 9, Watermolen Frans even verderop aan de Oosteriksweg 26 in Mander. Beide zijn open van 12.00 tot 17.00 uur. Om 13.00 uur starten de maaldemonstraties. De auto kan gratis worden geparkeerd bij Infocentrum IJs&Es, Bergweg 8.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox