Logo noordoosttwente.nl


Carolijn Visser beschreef het tragische verhaal van een  Nederlandse vrouw in communistisch China.
Carolijn Visser beschreef het tragische verhaal van een Nederlandse vrouw in communistisch China. (Foto: Gerreke van den Bosch)

Lezing Carolijn Visser over prijswinnend boek Selma

De Lutte/Oldenzaal – Boekhandel Broekhuis en Bibliotheek Oldenzaal ontvangen met trots auteur Carolijn Visser voor een lezing op donderdag 24 mei om 19.30 uur op landgoed de Wilmersberg in De Lutte. Aanleiding is de bekroning van haar boek 'Selma' met de Libris GeschiedenisPrijs 2017.

Het bezoek van Carolijn Visser maakt deel uit van een voorjaarsdrieluik bij Landgoed de Wilmersberg. Na het recente bezoek van Joke Hermsen volgt op zondag 2 juni Aaltje van Zweden.

In 'Selma: aan Hitler ontsnapt, gevangene van Mao' roept Carolijn Visser de sfeer op van het schrale, revolutionaire Peking. Selma Vos was de enige Nederlander die in China woonde ten tijde van Laat Honderd Bloemen Bloeien, de Grote Sprong Voorwaarts en de Culturele Revolutie. Zij en haar gezin werden slachtoffers van de grootse idealen van de maoïstische heilstaat. De joodse Selma Vos wist tijdens de Tweede Wereldoorlog aan de nazi's te ontkomen. Tijdens haar studie in Cambridge ontmoette ze Chang Tsao, de man van haar leven. Na de geboorte van hun kinderen Greta en Dop bouwden ze een bestaan op in het China van Mao. Chang was vooraanstaand lid van de Partij en leidde het Psychologisch Instituut. Tijdens de Culturele Revolutie werd hij samen met Selma gearresteerd. De Culturele Revolutie betekende de ondergang van het hele gezin.

Kaarten voor de lezing kosten 10 euro bij Broekhuis Oldenzaal en Bibliotheek Oldenzaal.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox