GroenLinks Oldenzaal wil doorpakken met energieneutrale bouw

'Practice what you preach' ofwel 'doe wat je zegt te doen': dat is de oproep van GroenLinks aan het college als het gaat om energieneutrale en aardgasloze nieuwbouw.

Oldenzaal - "Het college draagt al jaren uit dat Oldenzaal energieneutraal moet worden in 2025, maar bij nieuwbouwprojecten blijkt duurzaamheid niet eens besproken te worden", aldus fractieleider Sandor Löwik. "Dat is op zijn zacht gezegd verbazingwekkend. Terwijl de gemeente op veel terreinen al veel doet op het gebied van duurzaamheid lijkt er bij Wonen en Ruimtelijke Ordening nog weinig besef van urgentie te zijn."

Tijdens de laatste raadsvergadering moest wethouder Alida Renkema erkennen dat de onderwerpen energieneutraal en aardgasloos bouwen niet zijn besproken met initiatiefnemers en ontwikkelaars van twee nieuwbouwplannen. Löwik is daarover zeer teleurgesteld. "Op eerdere vragen van de GroenLinks fractie heeft het college geantwoord zich maximaal in te zetten voor aardgasloos bouwen. Dat blijkt een loze belofte te zijn."

Vorige week riep de provincie Overijssel de gemeenten nog op om door te pakken met duurzame energie, vooral in het ruimtelijke domein. "We willen van het college weten of ze ook echt willen doorpakken. Niet alleen in woorden, maar ook in daden."

Meer berichten