Logo noordoosttwente.nl


Foto: Justin Stolwijk

Jonne (18) uit Oldenzaal vraagt aandacht voor hulphonden middels estafette

De Oldenzaalse Jonne Aalders (18) doet mee aan de Landelijke Estafette Toegang Hulphonden. Op 15 mei neemt zij 5 kilometer voor haar rekening, samen met haar hulphond Storm.

Oldenzaal – Het gaat om een landelijke estafette van de stichting Bultersmekke die op 12 mei vertrekt in Den Haag en op 20 mei eindigt in Wijk bij Duurstede. In het hele land doen mensen mee aan de estafette die bedoeld is om meer bekendheid te generen voor hulphonden.

Jonne heeft haar hulphond vanwege haar autisme. "Ik kreeg Storm als pup van 8 maanden en hij is nu bijna 2," vertelt ze. "Het is een enorm goede hulp. Ik doe nu dingen die ik zonder Storm nooit gedaan zou hebben."
Meer kennis over hulphonden is nodig, stelt Jonne. "Er is nog veel onwetendheid over hulphonden. Zo zijn er nog altijd mensen die ze afleiden of aanhalen. Maar dat is nou juist niet de bedoeling. Net doen of hij er niet is; dat is het beste. Een hulphond is gemakkelijk te herkennen; hij draagt een hesje met 'hulphond' er op."

Jonne legt op 15 mei 5 kilometer af tijdens de estafette. Ze start voor haar huis en draagt bij Kötter Wonen het stokje (in dit geval lampje) over aan haar vriendin Vera Mengerink uit Enschede.
Jonne gaat wandelend, Vera en haar hond Pim per auto. Deelnemers mogen namelijk deelnemen zoals zij dat zelf willen. Dat kan dus lopend, per fiets, auto of openbaar vervoer zijn.

Bijzonder: de initiatiefneemster van de estafette legt de hele route af, door alle Nederlandse provincies.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox