Samen met leden van de familie Vos werd het bouwbord onthuld. Het plan is om er woningen voor zowel starters als senioren te realiseren. "Mooie doelgroepen," aldus de wethouder.
Samen met leden van de familie Vos werd het bouwbord onthuld. Het plan is om er woningen voor zowel starters als senioren te realiseren. "Mooie doelgroepen," aldus de wethouder.

De sloop van warenhuis Vos kan eindelijk beginnen

Voor velen al jaren een doorn in het oog: het verloederde pand waar ooit warenhuis Vos was gevestigd. Binnenkort wordt het pand helemaal gesloopt, vandaag werd de starthandeling verricht.

Rossum – Aan wethouder Alfons Steggink de eer om de sloophamer te hanteren: hij tikte vakkundig een hoekje uit het pand. "Zo'n sloophamer gaan wij niet gebruiken hoor," lacht Martin Niehof. "Wij gebruiken gewoon een kraan."

Samen met leden van de familie Vos werd het bouwbord onthuld. Louis en Nelly Vos waren aanwezig, net als broer Paul Vos en schoonzus Annie Vos (de weduwe van Jan Vos). De wethouder informeerde nog voorzichtig of de familie het een vervelend moment vond, maar Louis Vos vond juist het tegendeel. "Nee, het is al zo lang geleden. Bovendien heb ik de bouwplannen gezien. Heel mooi."

Ook voor wethouder Steggink was het een mooi moment. "Een van mijn laatste handelingen als wethouder, maar wel een heel mooie. Dit plan wordt prachtig, helemaal in combinatie met het naastgelegen bouwplan Rossum-noord. Klinkt trouwens goed hè, Rossum-Noord," lacht hij.

Het pand was oorspronkelijk van de familie Vos, maar inmiddels is het al vier eigenaren verder. Aannemer Niehof uit Lattrop gaat er nu werk van maken. De aannemer is samen met de gemeente tot een bouwplan gekomen. Het plan is om er woningen voor zowel starters als senioren te realiseren. "Mooie doelgroepen," aldus de wethouder.

De sloop is voor de bouwvak klaar.


Meer berichten