Inge, Wendy, Anique en Silke bij de bakfiets die sinds kort voor de winkel aan de Grootestraat te vinden is. De bakfiets wordt binnenkort ook gebruikt ter promotie van Oldenzaal op drukbezochte plekken.
Inge, Wendy, Anique en Silke bij de bakfiets die sinds kort voor de winkel aan de Grootestraat te vinden is. De bakfiets wordt binnenkort ook gebruikt ter promotie van Oldenzaal op drukbezochte plekken.

Tourist Info Oldenzaal klaar voor een druk toeristenseizoen

Het toeristisch seizoen is in volle gang, merken ze bij Tourist Info Oldenzaal. Waar de bezoekers het meest van genieten? De prachtig groene omgeving.

Oldenzaal – Eigenlijk is Pasen de start van het toeristisch seizoen, maar dat begon dit jaar iets later. "Het was met Pasen niet echt mooi weer, vandaar dat de mensen wat later kwamen. Maar nu de zon volop schijnt, is het ook meteen een stuk drukker," vertelt Wendy Steghuis van Tourist Info Oldenzaal. "We hebben er natuurlijk voor gezorgd dat alles al sinds Pasen klaar ligt in onze winkel. Zo kunnen we toeristen en dagjesmensen goed de weg wijzen in de omgeving."

Er zijn twee dingen die Tourist Info Oldenzaal sowieso meegeeft aan bezoekers van Oldenzaal: de Glimlachkaart met plattegrond en de nieuwe winkelplattegrond waar de winkels in de stad op te vinden zijn. En als ze de rest van Twente ook willen ontdekken, krijgen ze de recreatiekrant mee. De winkelplattegrond wordt elke drie maanden vernieuwd en is dus altijd up-to-date.
In principe hoort een bezoek aan de Plechelmus, mét beklimming, natuurlijk ook bij een bezoek aan de stad. "Maar de toren wordt gerenoveerd en is pas vanaf 6 juni weer toegankelijk. Jammer, maar daarna kunnen ze de toren weer in."

Fietsen en wandelen

Waar vragen toeristen het meest om bij de Tourist Info? "Fiets- en wandelroutes. Daar is onze omgeving bij uitstek geschikt voor. We krijgen trouwens vaak mensen op bezoek die met de trein naar Oldenzaal komen via een van de treinkaartjesaanbiedingen. Die zijn heel populair. Alle bezoekers zijn het er trouwens over eens dat de omgeving hier zo prachtig groen is. Velen komen er graag voor terug."

Er is steeds meer vraag naar langere fietsroutes. "Waar vroeger 30 kilometer ver genoeg was, fietsen ze nu wel 50 of 60 kilometer. Komt door de elektrische fiets. Zo kunnen ze heel gemakkelijk meer van de omgeving zien. De Gildehaus-Dinkelroute is een van de populairste fietsroutes. Die is speciaal aangepast zodat de route ook vanuit Oldenzaal te beginnen is. En de routes richting Ootmarsum, de RouTextiel en de Loakgang zijn ook heel gewild."

Eindelijk met de trein

Eigenlijk hoopt Tourist Info Oldenzaal dat de treinverbinding vanuit Oldenzaal naar Duitsland nou eindelijk eens op gang komt. "Die verbinding rijdt nog te onregelmatig om mensen daar op te wijzen. Straks staan ze voor niks op de trein te wachten, dat kan natuurlijk niet. Als de trein eenmaal regelmatig genoeg rijdt, zouden we graag meer samenwerken met de VVV in Bad Bentheim, want dat is een heel populair uitstapje voor toeristen vanuit Oldenzaal."

Sowieso doen

Wat mag niet ontbreken bij een bezoek aan Oldenzaal? "Een bezoek aan de Plechelmus natuurlijk, maar ook de musea, het Hulsbeek, het Kalheupinkpark en de stadswandeling raden we altijd aan. Wie hier langer verblijft, wijzen we ook altijd op Bentheim, de Tankenberg, Ootmarsum en het Singraven. Heel leuke dagtochtjes." 

Twente populair

Twente is steeds meer in opkomst, merkt Steghuis. "Ik heb het idee dat het elk jaar drukker wordt, maar dat geldt voor de hele regio Twente. Twente Marketing is in volle gang en die brengt heel wat mensen naar onze omgeving. Veel toeristen willen graag de hele regio bezoeken en komen daarvoor een dag naar Oldenzaal en zien daarnaast nog een heleboel andere highlights in de omgeving."

Koopzondagen

Tourist Info gaat samen met winkeliers Ickk, Pauw en Svens van start met zondagsopenstellingen. De eerste is op zondag 3 juni, tijdens Kunsten op Straat. Daarna elke zondag in juli en augustus. "We zouden graag zien dat meer winkeliers zich aansluiten."

Meer berichten