Foto: Jeroen Donkers

Open dag politiebureau Oldenzaal

Benieuwd naar het onlangs verbouwde politiebureau in Oldenzaal? Op zaterdag 9 juni is er open dag.

Oldenzaal – Het basisteam Noordoost-Twente houdt van 10.00 tot 16.00 uur open dag in en om het politiebureau aan de Noordwal 98. Het bureau is een aantal maanden gesloten geweest vanwege een interne verbouwing. Het bureau is weer up-to-date en geschikt als uitvalsbasis voor alle politiemensen in Noordoost-Twente (Dinkelland, Losser, Oldenzaal en Tubbergen).

Tijdens de open dag is het bureau te bezichtigen en zijn allerlei activiteiten gepland. Zo zijn er demonstraties van de politiebikers, de hondengeleiders en de Mobiele Eenheid.
Medewerkers van de Forensische Opsporing vertellen over de specifieke opsporingsmethoden en technieken die zij toepassen in hun werk. De Vreemdelingendienst geeft uitleg over valse documenten. De Bereden Politie is met twee paarden aanwezig. Een dronepiloot vertelt over zijn bijzondere taak binnen de politie. Daarnaast is de hennepcontainer is te zien.

De politie heeft in haar werk regelmatig te maken met externe partners. Een aantal van hen is 9 juni ook aanwezig. Zo zijn de Brandweer, de Ambulancedienst en de Duitse politie er met voertuigen. De groene bijzondere opsporingsambtenaren (BOA's) laten zien welke middelen stropers gebruiken en ook de buurtbemiddeling presenteert zich.

Meer berichten