Welke dieren wonen in de poel van het IVN? Je ontdekt het tijdens het waterspektakel.
Welke dieren wonen in de poel van het IVN? Je ontdekt het tijdens het waterspektakel. (Foto: )

De VVV-agenda van Oldenzaal, Dinkelland en Losser (week 23)

Woensdag
6 juni

9.30 Kids & Coffee in 't Lossers Hoes voor ouders van kinderen tot en met 4 jaar. Het thema is EHBO voor kinderen. Aanmelden: c.tenklooster@stichtingfundament.nl.

16.00 Vrijwilligersfestival in park Stakenkamp in Zuid-Berghuizen. Organisaties zorgen voor activiteiten en demonstraties.

18.00 Wandel3daagse Rossum De gaat van start. Meedoen kost 1 euro per dag en de start is bij kulturhus de CoCer. Aanmelden via jeugdwerkossum@gmail.com.

19.00 Wandeling 'wilde planten en orchideeën' in het Dal van de Mosbeek van Landschap Overijssel. Starten bij IJs & Es in Mander. Meedoen kost 3 euro.

19.30 Concert van muziekvereniging Excelsior op landgoed de Wilmersberg in De Lutte. Soliste is Selina Eulderink. Entree is gratis.

19.30 Filmhuis Stiftsschool vertoont de film Lion. De entree is een vrije gift.

Donderdag
7 juni

19.30 Concert van zanggroep Montana in de muziekkoepel in Overdinkel.

20.00 Open repetitie van gemengd koor Joyful in 't Losser Hoes. Iedereen mag komen luisteren en meedoen.

Vrijdag
8 juni

17.00 Ootmarsum Culinair is een gastronomisch festival dat tot en met zondag te bezoeken is op het Kerkplein in Ootmarsum. Er worden gerechten met lokale ingrediënten geserveerd.

20.30 Concert van Eight Times Pop in het dorpstheater in De Lutte. Kaarten kosten 5 euro via 0541 552009.

Zaterdag
9 juni

08.30 Voorjaarsmarkt van zangvereniging Ootmusica op de Ganzenmarkt in Ootmarsum. Veel tweedehands en zelfgemaakte spullen.

10.00 Kennismakingstraining Krav Maga-lessen van Xcellent Defense in de gymzaal van de Bongerd in Oldenzaal. Aanmelden via mark@kravmaga-oostnederland.nl.

10.00 Open dag in het onlangs verbouwde politiebureau aan de Noordwal in Oldenzaal. Met rondleidingen en demonstraties van politie en partners.

10.00 Workshop fotograferen door Instagrammer Katja Staring in arboretum Poort Bulten in De Lutte. Aanmelden via natuurmonumente.nl/natuurgebieden/arboretum-poort-bulten.

10.00 Van wol tot sok in Tierpark Nordhorn; schaapscheerdag met demonstraties wol verwerken.

11.00 Open dag bij Luna Nuvea natuurlijke diergezonheid en welzijn aan de Postweg 36 in De Lutte. Er zijn gratis workshops en een gezondheidsplein. De entree is gratis. Zie ook www.lunanueva.nl.

19.00 Concert van muziekvereniging Concordia in het 't Muziekhoes (Hoofdstraat 66a) in Overdinkel. EVC Enschede, Excelsior Losser en Drumline Klangfabrike Lohne doen ook mee. Entree is gratis.

19.30 Concert van Schlagerster Andy Borg in openluchttheater Brilmansdennen in Losser, samen met die Jungen Zellberger en Graziano. Kaarten kosten 39 euro.

Zondag
10 juni

9.30 Jagermeestertoernooi van Sportclub Overdinkel. Eerst samen ontbijten, daarna voetballen. De finale is rond 14.00 uur. Daarna is er een feestmiddag met dj Marlon en Tripple Nix.

10.00 Open dag van de Suryoye Armese Vereniging aan de Thijlaan 20 in Oldenzaal. Met veel sport spel, lekkernijen en een rommelmarkt.

10.00 Tour de Boer is een fietstocht die gestart kan worden bij de VVV's in Ootmarsum en Denekamp. De route van 30 kilometer gaat via vier culinaire locaties naar Ootmarsum Culinair. Meedoen kost 2 euro. Aanmelden via info@vvvootmarsum.nl of 0541 291214. De busversie kost 16,50 euro.

11.00 Slootjesdag van IVN in arboretum Poort Bulten in De Lutte. Kinderen gaan op zoek naar waterbeestjes. Aanmelden is niet nodig.

11.00 Streekboekenmarkt in het centrum van Ootmarsum.

11.00 Waterspektakel in Elfterheurne van IVN Oldenzaal. Parkeren aan de Tankenbergweg 3, daarna word je naar de poel geleid. Meedoen is gratis.

15.30 Hofconcert in Hofkaffee Hanenhueske in Hestrup (D) door de blokfluitafdeling van de Singschule uit Nordhorn. Entree is gratis.

Dinsdag
12 juni

10.00 Informatiebijeenkomst over reizen met het OV in het gemeentehuis in Denekamp. Deelname is gratis.

18.45 Excursie langs de orchideeën van het Springendal met een gids van Staatsbosbeheer. Meedoen kost 5 euro. Starten bij de parkeerplaats bij de Brandtoren in Hezingen.

 

Meer berichten