Foto:

De Siepelsaegh: de humor ligt letterlijk op straat

Een moment dat bijblijft. Op een KVG-avond met tal van jubilarissen spreekt een KVG lid opeens de woorden uit: "Heb je het al gehoord? Ze hebben er nieuw asfalt in gedraaid bij de rotonde." Een kleine stilte wordt gevolgd door: "De volgende dag hebben ze het er ook weer uitgehaald…" Vervolgens loopt de mevrouw (KVG-leden zijn meestal mevrouwen) door naar het toilet. De aanhoorder blijft stomverbaasd en enigszins argwanend achter…
Ootmarsum wil niet achterblijven, maar vooruit, en dus wordt een promotiefilm voor Chinezen gemaakt. Op diverse plekken zijn mooie shots opgenomen. Ook bij de bierketels van brouwerij Othmar. Dirk Heupink overhandigt geen glas bier, maar een hele emmer vol. Er is daar vast nog nooit een emmer bier aan klanten gepresenteerd, maar in deze Chinese film klinkt het wel goed: "Een emmel Othmal biel van Dilk." Naast deze Chinese promotie gaat het Siepelstadje ook op andere gebieden steeds meer promotie maken met de naam Othmar. Dit weekend wordt voor het eerste 'culinair Ootmarsum' gehouden en daar kun je betalen met een 'Othmardukaat'. Hopelijk wordt het op alle fronten een adembenemend succes.

Bijna adembenemend was het rood-witte lint bij de Welkoop, daar waar je vanaf de Denekamperstraat 'binnendoor' kunt naar het Damast. Overdag wordt daar geschilderd en dan is het logisch dat dit stukje wordt afgezet in verband met de veiligheid van de schilders. Het lint was echter na werktijd blijven hangen, op halshoogte! Gelukkig is het zomertijd en wat langer licht. Het is niet de bedoeling dat een lint dat een gevaarlijke situatie aanduidt, zelf een gevaarlijke situatie wordt. Daarmee zet je niet-nadenkende schilders ineens in een kwaad daglicht.

Dat geldt niet voor de organisatie en de vrijwilligers van de avondwandel4daagse. Het was weer top geregeld, met uitzondering van het weer, maar daarvoor werden de juiste maatregelen getroffen. Het werd wel weer een feest. Nu nog een binnenstad met studerende pubers en we kunnen spreken over een 'kleintje Nijmegen'.

Martin Hemme is geknipt om het kappersvak uit te oefenen. Hij verruilt zijn stek aan de Westwal om zich te vestigen aan de rand van de Meierij in het pand van Rikmanspoel waar een tijdje de dagopvang heeft gezeten. Vroeger was dit pand een winkel, annex café, het wordt dus nu een kapperszaak, annex café, want bij Martin krijg je tijdens de behandeling ook een drankje aangeboden. In het pand waar Martin het haar heeft laten vallen komt Miranda Fox met haar Beeren ondergoed. Dat is deels voor onder de gordel, maar wel beregoed. Dus ook daar kan het geld blijven rollen.

Rollen deed ook de bowlingbal van Bas Rouwers en kameraden, door het centrum van Ootmarsum. Ze gingen al superklootschietend een rondje kroegen doen, waarschijnlijk totdat ze zelf een flinke kegel hadden en omgegooid werden.

Om het bijzondere beginverhaal van deze Siepelsaegh af te ronden:

Ondertussen komt het KVG lid terug van het toilet. "Is dit verhaal echt waar?" werd haar gevraagd. "Het was een mopje van Ben Scherphof," vertelde de mevrouw. "Het asfalt moest er weer uit, omdat een werknemer van Lansink zijn broodtrommeltje onder het nieuwe wegdek had liggen." Zoals vorige week al geschreven werd: De humor ligt op straat.

Meer berichten