Estafette tegen armoede bereikt Noordoost-Twente

'Overerving van armoede in Noordoost-Twente' is de titel van het congres dat op 14 juni wordt gehouden in Oldenzaal. Het congres is voornamelijk interessant voor hulpverleners, sociaal werkers, leerkrachten, vrijwilligers en ervaringsdeskundigen op het gebied van armoede.

Oldenzaal – Er wordt door verschillende instanties hard gewerkt aan meer voorlichting over armoede in Nederland. De Landelijke Stedenestafette Armoede en Schulden geeft schuldenaanpak een podium: professionals die met schuldhulpverlening en armoede te maken hebben kunnen hier kennis uitwisselen.

Op donderdag 14 juni houdt Wijkracht samen met Impuls Oldenzaal, de gemeente Losser en Stichting Welzijn Tubbergen-Dinkelland het congres 'Overerving van armoede in Noordoost-Twente'.
Het congres maakt deel uit van een reeks in de Landelijke Stedenestafette Armoede en Schulden.

De bijeenkomst begint om 13.00 uur en is te bezoeken in Stadstheater De Bond in Oldenzaal. Het congres bestaat uit een interactief programma met drie masterclasses en wordt geopend door cabaretier, acteur en schrijver Jeffrey Spalburg.
Deelname is gratis, aanmelden kan tot uiterlijk 7 juni via www.wijkrachtacademie.nl.

Estafettestokje

De Stedenestafette bestaat uit een reeks congressen waar gemeenten innovatieve aanpakken van schulden en armoede met elkaar delen. Het is een initiatief van Schouders Eronder. Vorig jaar vond de aftrap plaats in Vlaardingen en werd het estafettestokje doorgegeven aan Den Bosch.

Den Bosch gaf het stokje weer door aan Wijkracht, om samen met vier gemeenten in Noordoost-Twente schuldenaanpak een podium te geven.

Meer berichten