De jury kreeg twee voorrondes lang de meest uiteenlopende optredens te zien. Uiteindelijk is de keus gemaakt en de finalisten zijn te zien op zondag 1 juli tijdens het Twents Songfestival in Openluchtmuseum Ootmarsum.
De jury kreeg twee voorrondes lang de meest uiteenlopende optredens te zien. Uiteindelijk is de keus gemaakt en de finalisten zijn te zien op zondag 1 juli tijdens het Twents Songfestival in Openluchtmuseum Ootmarsum. (Foto: )

Talent genoeg op Twents Songfestival

Twente heeft veel zangtalent, bleek tijdens de voorrondes van het Twents Songfestival. Op zondag 1 juli zien we de finalisten op het podium in Openluchtmuseum Ootmarsum. En die zijn veel authentieker dan Waylon.

Ootmarsum – Het wordt de eerste editie van het Twents Songfestival. Het is een onderdeel van het Twents Kleinkunst Festival dat voor de vierde keer plaatsvindt. Dat is een festival waar cabaret en muziek in de streektaal wordt gebracht. Vele bekende artiesten kwamen reeds voorbij: Nathalie Baartman, Thijs Kemperink, Jan Riesewijk. Vorig jaar werd als extra een gedichtenwedstrijd gehouden waarvoor ruim tachtig inzendingen werden ontvangen. De beste tien dichters droegen hun eigen werk voor.

Dit jaar dus voor de eerste keer een Twents Songfestival. Afgelopen tijd hebben zich creatieve en muzikale mensen gemeld en hun nummer gebracht voor een deskundige jury. De jury bestond uit Monique Sleiderink, Hans Barkel, Toon Lansink en Harrie Nijhuis.
Op twee avonden werden de artiesten aangehoord en werd een nominatie opgesteld. "Ook de voorrondes waren al een feest," concludeerde de jury. "Mooie luisterliedjes, gevoelige en vrolijke nummers, het was een mooi geheel."

De selectie is gemaakt en het programma wordt afgewisseld met steeds een optreden van een van de genomineerden. De winnaar wordt extra in het zonnetje gezet en krijgt een professionele studio-opname van zijn creatie.
De organisatie van het Twents Kleinkunst Festival is in handen van Hans Oude Breuil, bijgestaan door leden van de werkgroep Wim Leverink, Ben Kleissen, Harrie Oude Elberink, Rozik Vittor, Hans Overvelde en Rob Meijer. Opperstalmeester en medeorganisator is Theo Scholte Lubberink.

Op zondag 1 juli om 14.00 uur wordt het programma letterlijk en figuurlijk op de planken gebracht, want de locatie is de nieuwe riet gedekte kapberg in het museumpark. Bezoekers kunnen de hele dag het park bezoeken vanaf 10.00 uur tegen de standaard toegangsprijzen en er is catering op het terrein. Van 14.00 tot 17.30 uur vindt het festival plaats.

Het festival heeft een uitnodiging in het Twents: "Nen mooin dag is nooit vot : zet oe neer en loat 't oawer oe henkomn.Of ie noe stille wille hebt of wilt buldern van 't lachn : het is mooi da'j d'r bint!"

www.openluchtmuseumootmarsum.nl

Meer berichten