De Boeskoolrace kent dit jaar een nieuw parcours met nieuwe hindernissen. Het goede doel is Dierenopvangcentrum Oldenzaal.
De Boeskoolrace kent dit jaar een nieuw parcours met nieuwe hindernissen. Het goede doel is Dierenopvangcentrum Oldenzaal. (Foto: )

Oldenzaalse variant van de RatRace: de Boeskoolrace

Elders in de wereld heet het RatRace, in Oldenzaal heet het de Boeskoolrace. Leoclub Oldenzaal houdt voor het derde jaar op rij de spannende race door de stad. De race kent dit jaar een recordaantal deelnemers.

Oldenzaal - De Boeskoolrace is de Oldenzaalse variant van de RatRace, die wereldwijd in veel steden wordt gehouden.
Oldenzaal kende de primeur in 2007. Twintig teams legden toen een parcours af van 3 kilometer en haalden daarmee ruim 7000 euro op voor het goede doel. Ook in 2008, 2009 en 2010 waren er ruim twintig teams en werd opnieuw veel geld opgehaald.

In 2016 heeft Leoclub Oldenzaal de Boeskoolrace voor het eerst georganiseerd en hiermee hebben de Leo's ruim 6000 euro opgehaald voor Theather Kamak in Hengelo.
"Vorig jaar hebben we ook weer een mooi bedrag opgehaald voor de Voedselbank en dit jaar gaat dit opbrengst naar Dierenopvangcentrum Oldenzaal. De Boeskoolrace kent elk jaar een uitdagende route met nieuwe hindernissen en is bijzonder leuk om aan deel te nemen," aldus de Leoclub.

Er is dit jaar een record aan vrijwilligers, bedrijven en lopers: in totaal doen 31 bedrijven en 115 lopers.

De Boeskoolrace is op vrijdag 8 juni, met een nieuwe route van 3 kilometer met nieuwe hindernissen. De start is om 16.45 uur met een warming-up bij QuaKoken. De finish is op de Groote Markt bij Ter Stege waar ook de sponsors present zijn.

Meer berichten