Foto:

Op watersafari met IVN Oldenzaal

Ga mee op onderwater-safari en vang de grootste waterroofdieren of juist de kleinste planteneters. Kom alles te weten over waterkevers, watervlooien, libellen, salamanders en nog veel meer waterdiertjes. In het kader van de landelijke IVN Scharrelkids Slootjesdagen houdt IVN Oldenzaal het Waterspektakel. Aan de hand van allerlei opdrachtjes komen de deelnemers van alles te weten over waterdiertjes.

Oldenzaal - "Ga met een schepnet op onderwater-safari (wie weet vang je een salamander), bekijk mini-waterdiertjes onder een microscoop of bespied het onderwaterleven met een onderwaterkijker," nodigt het IVN uit. "Wat is het verschil tussen een waterjuffer en een libelle? En hoe ademen beestjes onderwater?"

Vind met een beetje hulp van de IVN-gidsen het antwoord op deze vragen en je wordt een echte slootjesexpert.
Nieuw is dat je dit jaar mee kunt doen aan een echt onderzoek naar de waterkwaliteit van de poel. Op een speciaal telformulier vullen de kinderen in welke waterdiertjes ze hebben gevonden. Deze gegevens kan het NIOO gebruiken in hun onderzoek naar de waterkwaliteit van Nederlandse slootjes.

Het IVN Waterspektakel vindt plaats op zondag 10 juni tussen 11.00 en 14.00 uur in de Elfterheurne. Parkeren kan op de parkeerplaats achter voormalig restaurant Pan (Tankenbergweg 3) tussen Oldenzaal en De Lutte. Vandaaruit worden de deelnemers via een korte wandeling naar de poel geleid. Meedoen is gratis.

www.ivn.nl/oldenzaal

Meer berichten