Logo noordoosttwente.nl


De brede orchis (ook wel mei-orchis) bloeit volop in het Springendal, maar ook in het Dal van de Mosbeek.
De brede orchis (ook wel mei-orchis) bloeit volop in het Springendal, maar ook in het Dal van de Mosbeek. (Foto: )

Orchideeën bloeien overal, ongeacht de organisatie

Soms is het verwarrend als meerdere natuurorganisaties excursies in hetzelfde gebied aanbieden. Komende week zijn er bijvoorbeeld twee excursies met wilde orchideeën als onderwerp.

Springendal – Op woensdag 6 juni houdt Landschap Overijssel bijvoorbeeld de wandeling 'wilde planten en orchideeën' in het Dal van de Mosbeek. Op dinsdag 12 juni houdt Staatsbosbeheer de excursie 'de orchideeën van het Springendal'.

De verwarring is niet helemaal terecht, maar wel begrijpelijk. Waarom twee bijna dezelfde excursies in hetzelfde gebied? Omdat er twee natuurorganisaties actief zijn. Eigenlijk zijn het twee verschillende natuurgebieden, maar ze vallen wel samen onder het kopje 'Natura 2000 Springendal en Dal van de Mosbeek'.
Landschap Overijssel is vooral actief in het Dal van de Mosbeek, Staatsbosbeheer op het Springendal.
Maar in beide groeien wilde orchideeën, dus kies maar uit met welke excursie je meewilt.

De wandeling 'wilde planten en orchideeën' in het Dal van de Mosbeek is op woensdag 6 juni om 19.00 uur vanaf infocentrum IJs & Es aan de Bergweg 8 in Mander (meedoen kost 3 euro).

De excursie 'de orchideeën van het Springendal' is op dinsdag 12 juni om 18.45 uur vanaf de parkeerplaats bij de brandtoren aan de Brandtorenweg 4 in Hezingen (meedoen kost 5 euro inclusief koffie, thee of ranja).

Meer berichten
Shopbox